Home Blog

Waarom échte connectie zo belangrijk is voor ons

0

Nee we bedoelen niet de connectie met je wifi. We bedoelen échte connectie. De connectie aangaan met je vrienden, je partner, je familie, je collega’s, je huisdier.

We moeten onszelf eraan herinneren dat onze echte relaties belangrijker zijn dan onze online levens. Het is tijd om het verbinden met onszelf en met onze dierbaren prioriteit te geven.

We leven in een tijd waarin social media een enorme rol speelt in het dagelijks leven. We staan voortdurend in verbinding met vrienden, familie en vreemden via onze social media apps. Maar hoe zit het met de échte verbinding?

Waarom is het zo belangrijk om verbonden te zijn met anderen?

Door verbonden te zijn met anderen voelen we ons gezien, gehoord en begrepen. We voelen ons gewaardeerd en leren van elkaar. We voelen dat we erbij horen en dat we niet alleen zijn. Dit helpt ons om onszelf te voelen, onze emoties te begrijpen en onszelf te accepteren.

Het belang van andere mensen in ons leven is nog duidelijker geworden sinds de COVID-19 pandemie. We hebben allemaal het voordeel gezien van betekenisvolle verbindingen in moeilijke tijden. Door deze diepere banden kunnen we leren ons kwetsbaar op te stellen, hulp te krijgen als we die nodig hebben en onze vrienden en collega’s beter te steunen.

Als je een sterke band met een ander opbouwt, kun je een betekenisvolle relatie opbouwen. En als je al een relatie hebt, kun je leren hoe je goed contact maakt met jouw partner om je relatie beter te maken.

We kunnen ons algehele geluk verbeteren door betere connecties te hebben, of dat nu met familie, collega’s of vrienden is.

Uit onderzoek blijkt ook dat sterke sociale banden net zo belangrijk zijn voor onze algemene gezondheid als lichaamsbeweging. Een diepe band met een ander persoon kan je stemming verbeteren en zelfs je bloeddruk verlagen.

Minder op social media, meer in real life

We vergeten soms om onze tijd te besteden aan het opbouwen van echte, persoonlijke connecties met anderen. Het is dus noodzakelijk dat we tijd vrijmaken om echte connecties aan te gaan met de mensen om ons heen.

Door echte verbinding te creëren kunnen we onze waarden en grenzen beter begrijpen en onze emoties beter uiten. We kunnen onze gedachten en gevoelens delen met anderen en onszelf beter leren kennen.

Social media kan een geweldig hulpmiddel zijn om verbonden te blijven met onze vrienden en familie, maar het kan ons er ook juist van afleiden. Tijd voor elkaar maken en echt de connectie aangaan met je dierbaren gaat simelweg niet alleen door een Instagram Story of Post te liken.

Kies er daarom voor om Instagram en TikTok even achterwege te laten. Bel je vriendin op, drink een koffietje met je ouders, of maak een wandeling met je broer. Het leven is te kort om alleen maar achter je telefoon te zitten!

Manieren om een connectie te maken

Of je nu extravert of introvert bent, je kunt leren hoe je gemakkelijker contact maakt met anderen. Hier zijn 10 tips om je te helpen bij het opbouwen en versterken van connecties met mensen:

1. Wees je authentieke zelf

Je kunt niet fout gaan met jezelf zijn. Je voordoen als iemand die je niet bent, kan ertoe leiden dat je relaties op leugens zijn gebouwd en in de toekomst verwarring veroorzaken. Mensen maken fouten wanneer ze er wanhopig bij willen horen, maar ze vergeten dat jezelf zijn de manier is waarop je echte connecties maakt.

Jezelf zijn maakt je misschien kwetsbaarder, maar dat is de beste manier om er zeker van te zijn dat je connecties authentiek zijn.

2. Respecteer de grenzen van mensen

Als je iemand nieuw leert kennen, zul je waarschijnlijk snel zijn of haar grenzen ontdekken. Als je bijvoorbeeld contact probeert te leggen met een collega, kom je er misschien achter dat hij niet over zijn datingleven wil praten.

Om een zinvolle relatie met die persoon op te bouwen, moet je hun grenzen respecteren. Dwing ze niet om dingen te delen die ze niet willen omwille van de connectie – uiteindelijk zal dat de connectie om zeep helpen.

Dat gezegd hebbende, probeer je gesprekken verder te laten gaan dan basisfeiten. Als je nieuwe vriend zich op zijn gemak voelt, duik dan in intiemere gesprekken. Vraag waar ze gepassioneerd over zijn, wat hun dromen voor de toekomst zijn, en waar ze bang voor zijn. Als je laat zien dat je bereid bent om je open te stellen, zullen ze waarschijnlijk ook meer delen.

3. Blijf gericht op het heden

Als je een gesprek hebt met iemand, moet je focus op diegene liggen. Je moet niet naar je telefoon kijken of denken aan wat je wilt eten. Een van de beste manieren om te leren hoe je contact maakt met andere mensen is leren aanwezig te zijn.

En wees niet alleen mentaal aanwezig. Gebruik je lichaamstaal om je vriend of collega te laten zien dat hij of zij je volledige aandacht heeft.

4. Ga dieper

Betekenisvolle verbindingen gaan verder dan de basis van small talk. Ja, de eerste keer dat je iemand ontmoet, kun je oppervlakkige feiten bespreken. Maar, de volgende keer dat je de persoon ziet, of nadat je al een tijdje gepraat hebt, kun je dieper proberen te gaan.

Wat zijn hun waarden? Welke doelen hebben ze voor de toekomst? Wat zijn hun grootste verwachtingen en dromen? Dit zijn allemaal vragen die meer inzicht geven in wie mensen zijn en hoe we ons met hen kunnen verbinden.

5. Deel het gesprek

Aandacht hebben voor hoe we communiceren helpt ons sterkere banden met anderen op te bouwen. Wanneer je met een nieuw iemand gaat praten, moet je het gesprek delen. Alle goede gesprekken hebben een beetje geven en nemen.

6. Luister goed

Actief luisteren naar mensen als ze spreken kan je veel over hen vertellen. Denk na over hoe je gesprekken meestal verlopen met mensen: Onderbreek je hun zinnen? Beoordeel je hen terwijl ze spreken? Door met een open geest te luisteren, leer je hen beter kennen.

Mensen zijn graag bij goede luisteraars omdat ze zich dan gehoord en begrepen voelen. Als je wilt leren hoe je contact maakt met anderen, is deze tip een geweldige manier om te beginnen.

6. Maak tijd

Iedereen heeft het soms druk. Dat kan het gevoel geven dat er nul tijd is om met mensen in contact te komen. Als je het gevoel hebt dat je je tijd niet georganiseerd kunt houden, vertrouw dan op je agenda om te helpen.

Kijk eens wanneer je het meest sociaal kunt zijn met anderen. Stel vast of weekenden, weekdagen, avonden of ochtenden het beste werken. In plaats van je opgejaagd te voelen, kun je plannen wanneer je met mensen in contact wilt komen, zodat je de juiste energie hebt om dat te doen.

Hardlopen: de sport die je overal kunt doen

0

Hardlopen is een van de meest populaire sporten ter wereld, en het is niet moeilijk om te zien waarom. Het is relatief goedkoop, je kunt het bijna overal doen, en het is een geweldige manier om je lichaam en geest in vorm te houden.

In dit artikel zullen we de voordelen van hardlopen bespreken en waarom het zo goed is voor je lichaam en geest.

Is hardlopen goed voor je?

Hardlopen is een uitstekende manier om je lichamelijke conditie te verbeteren. Het verhoogt je uithoudingsvermogen, spierkracht en flexibiliteit.

Als je regelmatig hardloopt, zul je merken dat je meer energie hebt en dat je makkelijker kunt lopen. Hardlopen kan ook helpen om je gewicht op peil te houden en je cholesterol en bloeddruk onder controle te houden.

Hardlopen en je geestelijke gezondheid

Naast de fysieke voordelen, heeft hardlopen ook positieve effecten op je geestelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat regelmatig hardlopen je stemming kan verbeteren en de symptomen van depressie en angst kan verminderen.

Door het hardlopen produceert je lichaam endorfines, wat je meer energie en een gevoel van welzijn geeft. Hardlopen is ook een geweldige manier om stress te verminderen. Door de actie en de verandering van omgeving kan het je helpen om je hoofd leeg te maken en je te helpen je gedachten te ordenen.

Hardlopen helpt je ook om je prioriteiten te stellen en problemen op een rationele manier aan te pakken.

Ontspannen hardlopen

Het is belangrijk om te onthouden dat hardlopen een sport is en dat je je lichaam tijd moet geven om aan de training te wennen. Begin met korte afstanden en een gematigd tempo, en bouw geleidelijk op naar langere afstanden en een hogere intensiteit. Het is ook belangrijk om voor jezelf te zorgen door je hardloopspullen en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Hardloop gadgets

Als je van plan bent om te gaan hardlopen, zijn er een aantal hardloop spullen en gadgets die je nodig hebt om je hardlooproutine optimaal te benutten.

  1. Hardloopschoenen
    Hardloopschoenen helpen bij het verminderen van de impact die je lichaam ondergaat en bieden steun aan je voeten, knieën en heupen.
  2. Hardloopkleding
    Kies voor lichtgewicht hardloopkleding met ademende stoffen voor het grootste comfort. In de winter kan een lange hardloopbroek wel prettig zijn en kies je ook liever voor een hardloop trui.
  3. Zonnebril
    Je hebt een goede zonnebril nodig om je ogen te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.
  4. Smartwatch
    Een smartwatch zoals een fitbit of een apple watch kan je helpen om je prestaties tijdens het hardlopen bij te houden.
  5. Waterfles
    Je hebt een waterfles nodig om je lichaam tijdens het hardlopen gehydrateerd te houden.
  6. Draadloze oordopjes.
    Tijdens het hardlopen kan het fijn zijn om naar muziek of een podcast te luisteren met draadloze oordopjes. Zo zorg je ervoor dat je even lekker in je eigen bubbel zit. Daarnaast kan het je ook helpen om vol te houden. Er bestaan namelijk ook apps waar je motiverende coaches kunt beluisteren die jou peptalks geven om je workout vol te houden.

Tips voor beginnende hardlopers

Als je net begint met hardlopen, is het belangrijk om voorbereid te zijn voordat je begint. Hier zijn 4 tips om je te helpen bij het starten van een hardlooproutine.

Investeer in de juiste hardloopkleding.

Goede hardloopschoenen zijn een must als je begint met hardlopen. Kies schoenen die je voeten ondersteunen, zodat je je voeten goed kunt beschermen tegen blessures tijdens het lopen.

Begin met rustige loopjes.

Begin met korte afstanden en neem de tijd om je lichaam aan het hardlopen te laten wennen. Voeg stap voor stap meer kilometers toe aan je looproutine als je lichaam daar klaar voor is.

Plan je looproute.

Het is belangrijk om een route te plannen die je gemakkelijk kunt lopen. Kies een route die vlak is, zodat je je energie in je looptechniek kunt steken, in plaats van heuvels op te lopen.

Vergeet niet te stretchen.

Vergeet niet na je hardlooproutine je spieren te stretchen. Stretching voorkomt blessures en helpt je spieren om zich aan te passen aan jouw hardlooproutine.

Hardlopen is gezond

Al met al is hardlopen een geweldige manier om jezelf op fysiek en geestelijk gebied in vorm te houden. Het verbetert je uithoudingsvermogen, spierkracht en flexibiliteit, en het helpt je je stemming, stressniveau en algehele gezondheid te verbeteren. Als je op zoek bent naar een manier om fitter te worden, gezonder te leven en je gemoed te verbeteren, dan is hardlopen een geweldige optie.

*Dit blog bevat affiliate links om je te helpen relevante producten te vinden die nuttig voor je zijn.

Wat zijn onderbuikgevoelens en hoe weet je wanneer je ze moet vertrouwen?

De kans is groot dat je ooit een onderbuikgevoel hebt gehad. Misschien gaf iemand je direct een slecht gevoel, of had je een plotselinge en onverklaarbare drang om een evenement over te slaan. Maar wat zijn onderbuikgevoelens eigenlijk? En moeten we ze altijd vertrouwen?

Wat is een “onderbuikgevoel”?

Onze onderbuikgevoelens of instincten zijn vergelijkbaar met onze intuïtie, hoewel een onderbuikgevoel vaak ook een soort lichamelijk gevoel met zich meebrengt – wat niet altijd het geval is met intuïtie.

Een onderbuikgevoel is een intuïtief gevoel van zekerheid of onzekerheid dat je krijgt zonder dat je weet waarom. Het is een gevoel dat uit je buik komt, waardoor je het gevoel hebt dat je iets weet, zelfs als je niet precies weet wat het is. Het is geen rationele gedachte of logische conclusie, maar eerder het gevoel dat er iets aan de hand is, of dat je ergens bang voor bent. Het is vaak een krachtig gevoel dat je ertoe aanzet een bepaalde actie uit te voeren, of je ervan te weerhouden iets te doen.

Tekenen van een buikgevoel

Iedereen ervaart een onderbuikgevoel op een andere manier. Ik persoonlijk ervaar het als een gevoel van haren die overeind gaan staan. Een soort spanning in mijn lichaam. Vaak krijg ik dit gevoel bijvoorbeeld wanneer ik iemand wantrouw.

Hieronder zijn een paar van de meest voorkomende symptomen waaraan je kunt herkennen of je een onderbuikgevoel hebt.

  • een flits van helderheid
  • spanning of beklemming in je lichaam
  • kippenvel of tintelingen
  • vlinders in je buik of misselijkheid
  • een zinkend gevoel in je maag
  • zweterige handpalmen of voeten
  • gedachten die steeds terugkeren naar een bepaalde persoon of situatie
  • gevoelens van vrede, veiligheid of geluk (bijvoorbeeld na het nemen van een beslissing)

Wat je onderbuikgevoelens je kunnen proberen te vertellen:

Het is belangrijk om je onderbuikgevoel serieus te nemen, omdat het je vaak een duidelijk signaal geeft over de situatie waarin je je bevindt. Soms moet je het gevoel dat je onderbuikgevoel je geeft negeren, maar in veel gevallen is het een aanwijzing dat je iets moet veranderen of dat je een bepaalde situatie moet vermijden.

1. Je bent in gevaar

Vanuit evolutionair oogpunt kunnen dit soort buitenzintuiglijke waarnemingen een voordeel hebben. Ons vermogen om een potentieel bedreigende of gevaarlijke situatie op te pikken is zeker een nuttige vaardigheid, en het is niet ongewoon om dat zinkende gevoel te krijgen als je je bang voelt.

2. Je bent in goed gezelschap

Onderbuikgevoelens zijn niet altijd negatief! Ze kunnen zelfs heel aangenaam zijn en wijzen op iets goeds voor je. Als je net een nieuw persoon hebt ontmoet, bijvoorbeeld, romantisch of niet, geeft hun aanwezigheid je misschien een heel goed gevoel. Allan zegt dat dit kan voelen als “een gevoel in je buik dat warm en veilig en gelukkig aanvoelt.”

3. Je wordt ziek

Heb je ooit een knagend gevoel gehad dat je ziek werd of dat er iets mis was met je lichaam, en het bleek waar te zijn? Wij kennen ons lichaam beter dan wie ook en kunnen vaak subtiele veranderingen en onevenwichtigheden oppikken.

Als het om iets medisch of gezondheidsgerelateerds gaat, is het het veiligst om je te laten onderzoeken. Als je gevoel zegt dat er iets mis is, negeer het dan niet.

4. Je moet het risico nemen dat je overweegt

Voel je de drang om een nieuwe carrière te beginnen of om naar de andere kant van het land te verhuizen? Soms weet onze intuïtie eerder wat goed voor ons is dan ons bewustzijn.

Welk idee je ook hebt voor je volgende grote stap lijkt misschien riskant, maar als je intuïtie je hardnekkig zegt dat je het risico toch moet nemen, wil je misschien best luisteren. Vaak worden we opgevoed om dat te overrulen met onze logica, maar als je je eerste buikgevoel omzeilt, kan dat juist leiden tot onrust.

5. Je wordt gemanipuleerd

En tot slot, net zoals buikgevoel ons kan vertellen wanneer iemand goed voor ons is, kan het ons ook vertellen wanneer iemand, nou ja, niet zo goed voor ons is. Als je bijvoorbeeld op enigerlei wijze wordt gemanipuleerd, kan dat volgens Allan leiden tot gevoelens van afkeer in je onderbuik.

Kun je altijd op je gevoel vertrouwen?

Zijn buikgevoelens dan altijd betrouwbaar? Helaas niet, zo eenvoudig is het namelijk niet. Maar als je beter naar je gevoel en intuïtie gaat luisteren, kun je beter onderscheid maken tussen wat echt is en wat niet.

Je onderbuikgevoel als herkenningssysteem

Je kunt je niet alles herinneren wat je in je leven hebt meegemaakt, maar je slaat wel al die wijsheid op. Onderbuikgevoelens zijn patroonherkenningssystemen die ontworpen zijn om je veilig en gezond te houden, maar soms kunnen ze je tegenhouden op basis van oude angsten.

Projecteren door je onderbuikgevoel

Het grootste gevaar als je je onderbuikgevoelens de vrije loop laat, is dat je gaat projecteren.

Stel dat je in het verleden bent bedrogen en je bent ervan overtuigd dat je nieuwe partner ook vreemdgaat. Je zou gelijk kunnen hebben, maar het kan ook zijn dat je je vorige trauma niet hebt verwerkt en projecteert op je huidige partner.

Of je projecteert je fantasie of idealisering op iemand die je net hebt ontmoet omdat je echt liefde wilt vinden. Je onderbuik gevoel: “Deze persoon is de ware”, kan ook een projectie zijn.

Met dat in gedachten kan het helpen om je intuïtie te koppelen aan je logische verstand of om wat perspectief van buitenaf te krijgen van een vriend.

Tip: Journaling kan jouw intuïtie aanscherpen door je te helpen terugkerende patronen te zien wanneer je op je gevoel vertrouwde in plaats van op de logica.

Hoe kun je intuïtie onderscheiden van angst

Als je iemand bent die te maken heeft met angst, kan het onderscheid tussen angsten en intuïtie een uitdaging zijn.

Intuïtie komt voort uit een kalme en bedachtzame state of mind die niet emotioneel is en daarom objectief is voor de energie of de boodschappen die doorkomen. Angst is een schreeuwende, vibrerende, onevenwichtige kracht; het brengt mensen in een toestand waarin ze een razend hart en nerveuze zenuwen hebben.

Conclusie

Onderbuikgevoelens zijn fysieke manifestaties van onze intuïtie, maar ze zijn niet altijd juist. Met geduld en oefening, als je spirituele leven dieper wordt, zul je beter in staat zijn om te herkennen wanneer je een onderbuikgevoel krijgt dat je moet vertrouwen. Na verloop van tijd zullen deze gevoelens alleen maar sterker en duidelijker worden, en zul je beter in staat zijn om ernaar te handelen.

Internationale Vrouwendag: zo sta je in jouw kracht

0

Internationale Vrouwendag wordt elk jaar op 8 maart gevierd, en is bedoeld om vrouwenrechten te vieren. Het is een dag om vrouwen te eren en te erkennen voor hun prestaties, evenals hun bijdrage aan de wereld.

Waarom Internationale Vrouwendag?

Internationale Vrouwendag is een dag om te stilstaan bij de uitdagingen waar vrouwen mee te maken hebben, maar ook om stappen die vrouwen hebben gezet om gelijke rechten en kansen te bereiken te erkennen en te vieren.

Steeds meer vrouwen komen in hun kracht te staan

Internationale Vrouwendag is een belangrijke dag om te vieren. Het is een dag om stil te staan bij het belang van de verwezenlijkingen van vrouwen over de hele wereld.

Het is een dag om te vieren dat steeds meer vrouwen hun kracht ontdekken en in hun kracht komen te staan. Op deze dag herinneren we ons eraan dat vrouwen een gelijke kans verdienen, en dat we allemaal het recht hebben om onze stem te laten horen.

Wat is in je kracht staan eigenlijk?

In je kracht staan kan verschillende dingen betekenen. Waar het vooral om gaat is dat jij de baas bent over jouw eigen leven. Met andere woorden: je kunt doen wat je wilt, wat goed voor je is, wat bij je past, waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt.

6 tips die je helpen in je kracht te staan

1. Herken je waarden:

Een van de meest fundamentele stappen die je moet zetten om in je eigen kracht te staan, is het herkennen van je waarden. Je waarden zijn de kern van je persoonlijkheid en hebben invloed op je gedrag, gedachten en emoties. Door je waarden te identificeren, krijg je inzicht in wat voor jou belangrijk is en waar je naar streeft. Als je je waarden begrijpt, kun je helder krijgen wat je prioriteiten zijn en wat je wilt bereiken.

2. Onderzoek je overtuigingen

Overtuigingen zijn gedachten die we hebben over onszelf en de wereld. Ze beïnvloeden ons gedrag, hoe we de wereld waarnemen en hoe we reageren op situaties. Door je overtuigingen te onderzoeken, kun je beginnen om de overtuigingen te veranderen die je belemmeren om in je eigen kracht te staan.

3. Ontwikkel een groei-mindset

Een groei-mindset is een manier van denken waarbij je ervan uitgaat dat je in staat bent om jezelf te ontwikkelen en nieuwe vaardigheden te leren. Met een groei-mindset ben je bereid om te leren van je fouten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Door een groei-mindset te ontwikkelen, kun je je eigen kracht versterken.

4. Wees bewust van je gedachten

Onze gedachten beïnvloeden ons gedrag en hoe we ons voelen. Door bewust te worden van je gedachten, kun je je innerlijke stem beter begrijpen en controleren. Door je gedachten te observeren, kun je de negatieve gedachten die je tegenhouden om in je eigen kracht te staan, identificeren en veranderen.

5. Neem verantwoordelijkheid

De meest effectieve manier om in je eigen kracht te staan, is door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en keuzes. Door verantwoordelijkheid te nemen voor je acties en de gevolgen ervan, kun je je kracht vergroten en je eigenwaarde versterken.

6. Verbind je met anderen

Om in je eigen kracht te staan, is het belangrijk om je te verbinden met anderen. Door je te verbinden met anderen, kun je leren van hun ervaringen en inzichten. Je kunt ook steun zoeken bij anderen als je je kwetsbaar voelt. Door steun en verbondenheid te zoeken, kun je je eigen kracht versterken.

5 ademhaling oefeningen om stress tegen te gaan

Ademhalen is een van de meest fundamentele processen die we hebben. Hoewel het meestal automatisch gaat, wordt de kracht van bewust ademen vaak onderschat.

Bewust ademhalen door middel van ademhalingsoefeningen kan stress verminderen, zorgen voor een betere concentratie en je helpen om je emoties te reguleren. Door bewust ademhalingsoefeningen te doen, kun je je lichaam en geest in balans brengen. Als je meer bewust wordt van je ademhaling, kun je de kwaliteit van je leven verbeteren.

Daaorm geven we je 9 oefeningen om mee aan de slag te gaan!

1. Lion’s breath

Lion’s breath of leeuwenademhaling is een oefening waarbij je krachtig uitademt.

  1. Ga in een knielende houding zitten, waarbij je je enkels kruist en je billen op je voeten rusten. Als deze houding niet comfortabel is, ga dan in kleermakerszit zitten.
  2. Breng jouw handen naar je knieën en strek je armen en vingers uit.
  3. Adem in door je neus.
  4. Adem uit door je mond, waarbij je “ha” zegt. Open tijdens de uitademing je mond zo wijd mogelijk en steek je tong uit, zo ver mogelijk naar je kin toe.
  5. Richt je op het midden van je voorhoofd (derde oog) of het uiteinde van je neus terwijl je uitademt.
  6. Ontspan je gezicht terwijl je weer inademt.
    Herhaal de oefening tot zes keer, en verander het kruis van je enkels als je halverwege bent.

2. Wisselende neusgatademhaling

2. Wisselend neusgat ademhaling

Om deze ademhalingsoefening te proberen, ga je op een comfortabele plaats zitten, waarbij je jouw ruggengraat verlengt en jouw borstkas opent.

  1. Leg je linkerhand in je schoot en til je rechterhand op.
  2. Leg de wijs- en middelvinger van jouw rechterhand op je voorhoofd, tussen de wenkbrauwen. Sluit de ogen en adem in en uit door de neus.
  3. Gebruik je rechterduim om het rechterneusgat te sluiten en adem langzaam in door het linker.
  4. Knijp jouw neus dicht tussen uw rechterduim en ringvinger en houd de adem even in.
  5. Gebruik jouw rechter ringvinger om het linker neusgat te sluiten en adem uit door het rechter, waarbij je even wacht voordat je weer inademt.
  6. Adem langzaam in door het rechter neusgat.
  7. Knijp je neus weer dicht en wacht even.
  8. Open nu de linkerkant en adem uit, waarbij je even wacht voordat je weer inademt.
  9. Herhaal deze cyclus van in- en uitademen door beide neusgaten tot 10 keer. Elke cyclus duurt maximaal 40 seconden.

3. Buikademhaling

Volgens het American Institute of Stress kan 20 tot 30 minuten “buikademhaling” per dag stress en angst verminderen.

  1. Zoek een comfortabele, rustige plek om te zitten of te liggen. Ga bijvoorbeeld in een stoel zitten, in kleermakerszit, of ga op je rug liggen met een klein kussen onder je hoofd en een ander onder jouw knieën.
  2. Leg een hand op je borst en leg de andere hand op je buik, onder de ribbenkast. Ontspan je buik, zonder je spieren samen te knijpen of te spannen.
  3. Adem langzaam in door je neus. De lucht moet in jouw neus naar beneden bewegen, zodat je met jouw andere hand jouw buik voelt opkomen en naar binnen (in de richting van de ruggengraat) voelt vallen.
  4. Adem langzaam uit door licht samengetrokken lippen. Let er op dat de hand op jouw borst stil blijft liggen.

4. Box Breathing

Box breathing, ook bekend als vierhoeksademhaling, is heel eenvoudig te leren en te beoefenen. Als je ooit hebt gemerkt dat je in- en uitademt op het ritme van een liedje, ben je al bekend met dit type ademhaling.

  1. Adem uit terwijl je tot vier telt.
  2. Houd vervolgens je adem in terwijl je tot vier telt.
  3. Adem in terwijl je tot vier telt.
  4. Houd vervolgens je adem in terwijl je tot vier telt.
  5. Adem uit en begin het patroon opnieuw.

5. De 4-7-8 Methode

Deze makkelijke ademhalingsoefening komt uit de yoga; het is een vorm van pranayama. Dat betekent letterlijk ‘je ademhaling beheersen’.

  1. Adem gedurende 4 seconden heel rustig in door je neus.
  2. Houd je adem 7 seconden in.
  3. Adem heel rustig uit door je mond gedurende 8 seconden.

De spirituele betekenis en symboliek van piercings

0

Denk je erover om een neus-, oor- of andere lichaamspiercing te laten zetten? Voordat je een piercing laat zetten, kun je stilstaan bij de boodschap die je wilt overbrengen.

Ja, piercings zijn meer dan alleen symbolen van goed uiterlijk. Net als tatoeages en andere lichaamswijzigingen geven piercings uitdrukking aan een verscheidenheid van spirituele en morele betekenissen.

De Māori, het Afrikaanse volk, Azteken, Indianen en Aziaten versierden zo bijvoorbeeld hun lichaam met piercings om vruchtbaarheid, kracht, bescherming en rijkdom uit te beelden.

Wat is de spirituele betekenis van piercings?

Door de eeuwen heen hebben vele culturen lichaamsveranderingen aangebracht, waaronder tatoeages, brandmerken, piercings en zelfs verminkingen.

Maar piercings blijven de meest populaire vorm van lichaamskunst. De populariteit van lichaamspiercings komt niet alleen voort uit het modestatement dat ze maken, maar ook uit hun spirituele betekenis.

1. Zichzelf beschermen tegen duistere krachten

Veel culturen brachten lichaamspiercings aan om zich te beschermen tegen duistere krachten. Dit geldt voor oorpiercings omdat men dacht dat kwade geesten via de oren het menselijk lichaam binnenkwamen. Daarom zou het dragen van metaal rond de oorlel de geesten ervan kunnen weerhouden het lichaam binnen te komen.

Maar mensen droegen niet alleen metaal, sommige culturen gebruikten veren, stenen, botten en andere vele andere dingen.

2. Controleert emoties

Voor andere culturen, zoals de Hindoes, hielpen piercings bij het uitlijnen van de zonnevlecht chakra die emoties zoals eigenwaarde en wilskracht controleert, in het bijzonder navelpiercings. Omdat een piercing zo’n belangrijke betekenis had voor de drager, werden de gebruikte sieraden met grote zorg uitgekozen.

3. Een teken van volwassenheid

Egyptenaren zagen piercings als een teken van volwassenheid. Als een kind de puberteit naderde, lieten ze een gaatje in de oren schieten om dat te vieren. Maar lichaamspiercings hebben nog andere belangrijke culturele en spirituele betekenissen.

Dit blijkt uit de gaatjes in de oorlellen van de mummie van koning Toetanchamon, de farao van het oude Egypte.

In veel westerse culturen wordt een oorpiercing tegenwoordig nog steeds gezien als een teken van volwassenheid. Het markeert de reis van een individu van kindertijd naar volwassenheid.

Wat symboliseert een piercing?

Een piercing is een kunst die vijfduizend jaar geleden is ontstaan. De oudste menselijke mummie die bestaat, Otizi, had namelijk oorpiercings. Dat betekent dat piercings zelfs in de oude beschaving een belangrijke culturele en spirituele rol speelden. Hetzelfde geldt voor de moderne beschaving.

In termen van spiritualiteit kunnen lichaamspiercings verschillende symbolen vertegenwoordigen, waarvan we er hieronder een aantal voor jou hebben uitgelicht!

1. Individualiteit

Piercings zijn een geweldige manier om je individualiteit uit te drukken. Of je nu gaat voor een oorbel of een neusring, je kunt je eigen stijl creëren door verschillende piercings te kiezen.

Het is een manier om je persoonlijkheid te laten zien aan de wereld. Het is ook een manier om je zelfvertrouwen te vergroten, omdat het je de mogelijkheid geeft om je stijl te uiten. Piercings staan voor het creëren van je eigen identiteit, waardoor je je uniek en speciaal voelt.

2. Genezing

Net als tatoeages zijn piercings gebruikelijk bij mensen die een traumatische ervaring hebben gehad, hetzij in hun vroege jeugd of als volwassene. Deze vorm van lichaamskunst kan dus werken als een copingmechanisme.

Door een piercing te laten zetten, kunnen ze negatieve energie en emoties inruilen voor positieve gedachten en gevoelens. Daardoor kunnen deze mensen hun genezingsproces een nieuwe impuls geven.

Zo kunnen intieme piercings bij vrouwen die zijn bevallen bijvoorbeeld een gevoel van kracht, zeggenschap en bescherming geven.

Spirituele podcasts die je niet mag missen

0

Podcasts zijn een geweldige manier om meer te leren over spirituele onderwerpen en om verbonden te blijven met een spiritueel netwerk. Of je nu op zoek bent naar meer informatie of gewoon op zoek bent naar spirituele inzichten, er zijn podcasts die je kunnen helpen op je spirituele reis. Hier zijn onze top aanbevolen spirituele podcasts die je moet checken!

Moongloss FM – Josie Boog

Josie Boog studeerde af aan het Grafisch Lyceum en is astroloog. Zij was altijd al geïnteresseerd in sterrenbeelden en heeft zich sinds begin 2019 nog intensiever toegelegd op astrologie. Via haar Instagram en website bereikt zij een trouwe groep volgers.

Haar podcast Moongloss FM gaat over alle onderwerpen om jezelf te voelen zoals jij dat wil. Ze gaat het gesprek aan over astrologie, tarot, zelfliefde, welness, tantra en nog veel meer. “Het is nooit te laat voor holisitic selfcare”, zegt Josie. Josie is ontzettend fijn om naar te luisteren. Niet alleen vanwege haar rustgevende stem, maar ook vanwege haar open en eerlijke houding.

In de sterren – Nora

In deze podcast neemt astroloog Nora je mee in de wereld van spiritualiteit, persoonlijke ontwikkeling en astrologie. De podcast is heel toegankelijk. Dus ook als je nieuw bent in de wereld van spiritualiteit, is Nora haar podcast een aanrader.

Nora vertelt op prettige en verhelderende wijze over astrologie en andere relevante onderwerpen. Door voorbeelden aan te halen en tips te geven, is het makkelijk toepasbaar. Van luchtige onderwerpen, tot meer verdieping en een persoonlijke touch. Deze podcast mag je niet missen. De afleveringen van In de sterren duren gemiddeld 20 minuten. Niet te kort en zeker niet te lang. Ideaal om te luisteren als je onderweg bent!

Buiten zinnen – Nathalie Meertens

Het is Nathalie haar intentie om een veilige plek te creëren waar niets te veel, te intens of te gek is en jouw zenuwstelsel tot rust mag komen. Omdat zij onderwerpen aansnijd als traumaheling, feminisme en spiritualiteit, kan het ook zo zijn dat je af en toe wordt geraakt, dat er iets gaat stromen en je inzichten opdoet. Misschien wil je op zo’n moment een geleide meditatie als resource inzetten zodat je even kunt landen.

Over haar eigen verhaal is Nathalie erg open, wanneer dat goed en veilig voelt. Gewoon omdat delen verbinding schept. Nathalie herinnert ons eraan dat we allemaal parallel aan elkaar onze eigen unieke paden bewandelen.

Your inner glow – Romane

Alles voor een gelukkig leven zit in onszelf. Alleen hoe leef je vanuit deze inner glow? In deze podcast neemt holistische empowerment coach Romane je mee in haar reis naar het staan in je eigen kracht, het ervaren van een diepe liefdevolle relatie met jezelf en innerlijke rust.

Romane is holistisch coach en reiki healer. Ze begeleid mensen vanuit hun innerlijke glow. In de afgelopen jaren ontdekte ze dat alles wat je nodig hebt al in je zit. Romane begeleid je hier met alle liefde naartoe.

Your inner glow is een mooie selflove podcast die je goed doet voelen. Romane heeft een prettige stem en legt dingen nog extra uit wanneer dit nodig is.

Spirituele plekken met voelbare energie

0

Er zijn veel verschillende spirituele plekken over de hele wereld die verschillende culturen en religies vertegenwoordigen. Of je nu een reiziger bent die spirituele energie zoekt of gewoon nieuwsgierig bent naar de geschiedenis van verschillende religies, deze plekken zijn het bezoeken waard. Hier zijn vijf van de meest spirituele plekken over de hele wereld.

Es Vedrà – Ibiza

Of je nu in mystiek gelooft of niet, Es Vedrà zal zeker indruk op je maken. Dit kleine rotseiland aan de zuidwestkant van Ibiza maakt deel uit van het natuurreservaat Cala d’Hort, gelegen in Sant Josep de Sa Talaia. Deze kolossale rots, die 413 meter hoog is, is onbewoond.

Het eiland staat bekend als energiek en de “derde meest magnetische plek op aarde” na de Noordpool en de Bermudadriehoek. Es Vedrà bestaat uit kalksteen – dat is geen magnetische metaal, maar ook al is er geen bewijs voor de aantrekkingskracht, er zijn genoeg meldingen van navigatie-instrumenten die worden beïnvloed wanneer men in de buurt van het gebied komt.

Es Vedrà is een bijzondere ontmoetingsplaats voor spirituele mensen die zich komen verbinden met de helende energie. Het gevoel dat je krijgt als je daar bent, is iets onbeschrijfelijks, dus mijn beste aanbeveling is om erheen te gaan en je eigen conclusies te trekken. Toen wij er waren, raakten we totaal ontspannen en stil.

Antelope Canyon – Arizona VS

Ruim een 4 jaar geleden maakte we een 4 uur durende autorit naar Antelope Canyon, één van de mooiste en meest mysterieuze canyons ter wereld. De canyon ligt in Page, Arizona en is alleen toegankelijk via een rondleiding.

Toen we de canyon binnenstapten, kregen we onmiddellijk een gevoel van sereniteit en rust. Het voelde alsof weop een heilige plaats waren.

Het Navajo volk beschouwt Antelope Canyon als een zeer heilige plaats met een diepe religieuze betekenis. Voor leden van de Navajo Nation is het betreden van de Canyon hetzelfde als het betreden van een kathedraal. Zij moeten voor het betreden een pauze inlassen om hun gedachten respectvol en bedachtzaam te ordenen. Voor hen is Antelope Canyon een symbool van de gaven en de kracht van Moeder Natuur en wordt het om de vier jaar gezegend als de Navajo de natuurlijke elementen bedanken die de wonderbaarlijke schoonheid ervan hebben gevormd.

Uluru en Kata Tjuta – Australië

Het Uluru-Kata Tjuta National Park is enorm uitgestrekt, over meer dan 327.414 hectare van de Australische outback, en is de thuisbasis van twee van ’s werelds meest iconische rotsformaties, Uluru en Kata Tjuta. Uluru en Kata Tjuta, die honderden meters boven de vlakte uitsteken, zijn niet alleen prachtig om naar te kijken en te verkennen – hun geschiedenis en culturele betekenis zullen je versteld doen staan.

Voor de Anangu die al duizenden jaren in het Rode Centrum wonen, draait het leven om de Tjukurpa (soms ten onrechte de Dreamtime genoemd). Dit is de voorouderlijke periode waarin de wereld werd gevormd. Voor hen is Uluru niet zomaar een rotsformatie, maar een levend wezen – en een heilige plaats die gerespecteerd moet worden.

Valentijnsdag, de dag van de (zelf)liefde

0

Valentijnsdag is een dag die veel mensen met gemengde gevoelens tegemoet zien. Voor mensen in een relatie is het meestal een dag om te vieren met hun geliefde. Maar voor degenen die single zijn, kan Valentijnsdag moeilijk zijn.

Je eigen valentijn zijn

Hoewel Valentijnsdag erop gericht is om met iemand anders te vieren, is het een geweldige dag om je eigen zelfliefde te vieren. We hebben allemaal behoefte aan een beetje meer liefde voor onszelf en deze dag biedt de perfecte gelegenheid om te werken aan je eigen welzijn.

Hier zijn enkele manieren om jezelf op Valentijnsdag te verwennen:

  1. Neem de tijd voor jezelf. Plan een rustige dag waarop je jezelf kunt verwennen en even helemaal niks hoeft te doen.
  2. Doe iets wat je leuk vindt. Ga wandelen, kook een lekker gerecht, lees een boek of bekijk een film.
  3. Stel een doel voor jezelf. Denk aan iets wat je al een tijdje wilt bereiken en stel jezelf een doel om dat te bereiken.
  4. Geef jezelf een compliment. Zeg elke dag iets positiefs tegen jezelf, of het nu gaat om je kledingkeuze of je prestaties op het werk.
  5. Neem een massage. Een massage is de perfecte manier om je lichaam en geest te ontspannen en je eigen energie op te laden.
  6. Koop iets leuks voor jezelf. Koop iets wat je leuk vindt voor jezelf, zoals een mooie trui of een stukje chocolade.

Valentijnsdag is een dag om je liefde voor jezelf te vieren. Neem de tijd om jezelf te verwennen, om te reflecteren op je prestaties en om je doelen te bereiken. Laat Valentijnsdag de dag zijn waarop je jezelf de liefde geeft die je verdient.

Vier Galentines Day in plaats van Valentine’s Day!

0

Er zijn weinig dingen waar wij meer van houden dan een excuus om onze vriendinnen te verzamelen en elkaar op te peppen. Hoewel je je beste vriendinnen het hele jaar door liefde kunt en moet tonen, is er ook een semi-officiële dag om je vriendschap te te vieren – allemaal dankzij onze persoonlijke superheld, Leslie Knope van Parks and Recreation. De dag waar we het over hebben is natuurlijk Galentine’s Day.

Weg met Valentine in met Galetine?

Er is niets mis mee om 14 februari met je partner door te brengen of de Valentijnsdate van je dromen te beleven, maar er is iets speciaals aan het vieren van de eeuwige liefde die hoort bij vriendschappen, hoe je ook denkt over V-Day zelf.

Of je nu nieuw bent in het concept of gewoon op zoek bent om je Galentine’s Day festiviteiten naar een hoger niveau te tillen, we got you.

Wanneer is het Galentine’s Day?

Volgens Leslie Knope valt Galentine’s Day op 13 februari, de dag voor Valentijnsdag.

Waar komt Galentine’s Day vandaan?

Net als Festivus en Slapsgiving daarvoor is deze feestdag ontstaan uit een televisieshow. Galentine’s Day kwam voor het eerst voor in een aflevering van Parks and Recreation uit 2010 (met de toepasselijke titel “Galentine’s Day”, mocht je je dat afvragen). In deze aflevering organiseert Leslie een brunch voor al haar beste vrienden, compleet met cadeautjes, hartjes, liefdesverklaringen en natuurlijk de sleutel tot een goed feest: veel mimosa’s.

Waarom Galentine’s Day vieren?

Uiteindelijk gaat Galentine’s Day gewoon om plezier maken en speciale herinneringen maken met je beste vrienden en vriendinnen. Er is geen goede of verkeerde manier.

Hoe kun je Galentine’s Day Vieren?

Ten eerste, net als Valentijnsdag staat het je absoluut vrij om Galentine’s Day over te slaan als het niet jouw ding is. Toch kan het ook zeker de moeite waard zijn om de feestdag een kans te geven.

Het goede nieuws is dat, omdat Galentine’s Day zo nieuw is, er geen goede of verkeerde manier is om het te vieren. Zonder eeuwenlange traditie kun je hier je eigen regels maken. Veel mensen kiezen ervoor om Leslie Knope – de voormoeder van Galentine’s Day – te eren door een wafel- en cocktailbrunch te organiseren. Als ontbijt niet jouw ding is, kun je je vrienden verzamelen voor een tapas happy hour, een reservering maken bij een leuk restaurant, een mani-pedi afspraak met de groep maken, of gewoon champagne drinken en herdenken hoe geweldig het is om een paar uur lang in een kamer vol met je favoriete mensen te zijn.

Beter nog, je hoeft niet eens je huis uit of een broek aan te trekken voor deze gelegenheid. Als je bestie op lange afstand woont, kun je het vieren door ze een leuk verzorgingspakket te sturen en even bij te praten tijdens een lange FaceTime. Of je kunt de dag gebruiken om jezelf te verwennen! Je bent zelf ook een “Gal”, dus laat jezelf wat liefde zien, of dat nu is met een gloednieuwe Galentine’s Day outfit of een luxe spa dag. Het is jouw Galentine’s Day, en je kunt vieren wat je wilt.

X