Calciet werking en betekenis

Calciet is een veel voorkomend maar complex kristal. Het is een kristal dat in verschillende kleuren voorkomt. Calciet kan helder of wit zijn, maar ook bruin, rood, oranje, blauw, groen en geel (naast andere kleuren). Calciet staat voor kracht van geest en energie. Calciet is een steen die je omarmt met een golf van energie, altijd klaar om een vuur in je ziel aan te wakkeren.

De betekenis van Calciet

Calciet is een zeer reinigende steen en dat betekent op spiritueel niveau dat Calciet klaar is om de negatieve energie en troep op te ruimen die achterin je mentale kast is opgeborgen. Calciet is een spirituele steen en weet dat om voorbereid en klaar te zijn voor hogere denkgebieden en het vinden van je doel, je geest gereinigd en helder en vrij moet zijn. Calciet kan ons helpen om weer contact te maken met onze ziel en kan ons aanmoedigen om verborgen paranormale vermogens aan te boren.


Sterrenbeeld: Kreeft
Maand: November
Planeet: Aarde
Element: Vuur
Typische kleuren: Geel, Groen, Blauw, Bruin, Roze, Paars

Vindplaats: Canada, China, Pakistan, Roemenië, Namibië, Verenigde Staten en IJsland.


De werking van Calciet

Calciet is een ongelooflijke allrounder als het gaat om het in topvorm houden van je lichaam, geest en ziel. Of het nu glinstert in citrustinten of zo helder is als gletsjerijs, Calciet is een geweldige steen om blokkades op te ruimen, de chakra’s te activeren en je klaar te maken voor een hogere spirituele verbinding.

Fysieke Helende Eigenschappen Calciet

Calciet is een reiniger en doet zijn werk grondig, vooral als het gaat om het fysieke lichaam en het op peil houden van de gezondheid. Het helpt je organen te ontgiften en op rolletjes te laten werken – met speciale aandacht voor de blaas en de nieren. Niet verrassend door zijn naam, helpt Calciet het lichaam ook om calcium te absorberen en kan het helpen om verkalking af te breken die kan bijdragen aan artritis. Kortom, Calciet helpt botten en het skeletsysteem. Het helpt ook bij een mooie bloedsomloop en stimuleert een gezond immuunsysteem en zorgt ervoor dat mensen groeien in kracht en geest.

Mentale & Emotionele Helende Eigenschappen Calciet

Als het aankomt op emotionele genezing en mentale helderheid, is dit waar Calciet echt schittert. De glinsterende steen heeft alles te maken met het opbouwen van emotionele intelligentie, zodat je je hoogte- en dieptepunten kunt ordenen, je gevoelens kunt voelen, maar niet vast komt te zitten in een specifieke manier van denken. Met zijn heldere energie zorgt Calciet ervoor dat je motivatie toeneemt, zodat je dingen gedaan krijgt. Het zorgt ervoor dat je geest scherper aanvoelt, maar houdt je in balans en sereen. Het is een zeer stabiliserende steen die je uitnodigt om weer in contact te komen met je innerlijke dialoog en te begrijpen wat op dit moment belangrijk voor je is om je energie op te richten.

Calciet en het sterrenbeeld Kreeft

Calciet past perfect bij mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Kreeft. Het teken Kreeft is super lief en kan met iets meer gevoeligheid komen dan sommigen van hun soortgenoten. Calciet helpt hen om zich aan te passen aan omstandigheden zonder verstrikt te raken in een net van gevoelens. Natuurlijk is het belangrijk om al je gevoelens te voelen om ze te kunnen verwerken, maar Calciet helpt je om diep adem te halen en ze te verwerken zonder te lang te blijven hangen in gedachten die je niet dienen. 

Dit vind je misschien ook leuk

X