Aquamarijn werking en betekenis

Van aquamarijn wordt gezegd dat het jeugd en geluk symboliseert, en het is de geboortesteen voor maart. Liefhebbers van kristalgenezing zien aquamarijn vaak in combinatie met hartstenen, zoals rhodoniet, groene opaal, rozenkwarts, roze haliet, chrysocolla en groene calciet. Men denkt dat de combinatie van krachten de genezing van het hart versnelt bij gebruik in meditatie.

De werking van Aquamarijn

Agaat verbetert de concentratie, verbetert de waarneming en analytisch vermogen. Dit helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Het is een rustgevende en kalmerende edelsteen die innerlijke woede en angst geneest en helpt bij het versterken van relaties. Agaat zorgt voor zekerheid en veiligheid. Het is de steen waarop je kunt vertrouwen om stabiliteit en balans aan te brengen in je leven.


Sterrenbeeld: Tweelingen, Weegschaal, Waterman & Vissen
Maand: Maart
Planeet: Maan
Element: Hout
Typische kleuren: Groen, Blauw

Vindplaats: Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Brazilië, India, Ierland, Pakistan, Zimbabwe, Afghanistan


Helen met Aquamarijn

Aquamarijn heeft een afschermende werking op je energieveld en wordt zelfs gebruikt voor fysieke bescherming tijdens gevechten en op zee. Van de steen wordt gezegd dat het je helpt energie en informatie te filteren, mentale helderheid te creëren en een overactieve geest te kalmeren; Aquamarijn wordt zelfs gebruikt om het intellect te verbeteren.

Dankzij de betekenis van het aquamarijn kristal, dat zich richt op hoop en geluk, bezit de steen een soort energie die ons helpt om meer medelevend en minder veroordelend te zijn. De kleur van aquamarijn is ook verbonden met het houtelement in feng shui, wat ons kan helpen om liefdevolle vriendelijkheid te cultiveren. Het heeft een zachte, vloeiende yin energie die lijkt op die van de maan.

Het effect van Aquamarijn op de chakra’s

De uitlijning van de chakra’s kan worden verbeterd door de balancerende eigenschappen van aquamarijn. Aquamarijn heeft een speciale verbinding met de keelchakra en kan helpen om de communicatie te verbeteren. Een ander voordeel van aquamarijn is dat het ons verbindt met onze hogere bewustzijnsniveaus en ons hogere zelf, waardoor het een geweldige steen is om mee te werken tijdens meditatie.

Aquamarijn sterrenbeeld

De helende en harmonieuze eigenschappen van aquamarijn zijn verbonden aan al diegenen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Tweelingen, Weegschaal, Waterman en Vissen.

Aquamarijn Tweelingen

Dit helende kristal is een geweldige aanvulling op de collectie van een Tweeling. Een van de voordelen is het vermogen om een overactieve geest af te remmen, verwarring weg te nemen en angsten te overwinnen, evenals het vermogen om eerlijk en vanuit het hart te spreken.

Aquamarijn Weegschaal

Edelstenen zoals aquamarijn geven rust, vrede en harmonie. Daarom passen ze perfect bij Weegschaal’s zoektocht naar harmonie, evenwicht en eerlijkheid. Met de subtiele trillingen bevordert aquamarijn helder denken, evenwichtige emoties en gericht zelfvertrouwen.

Aquamarijn Waterman

Voor een Waterman kan aquamarijn een hulpmiddel zijn om complexe gevoelens te verwerken en een gevoel van eenheid te bereiken. De steen creëert met name een gevoel van balans tussen ons verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid en het handhaven van gezonde grenzen.

Aquamarijn Vissen

Het kristal staat bekend om zijn kalmerende en zuiverende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van vrede en sereniteit voor de gevoelige Vissen.

Alle aquamarijn soorten

  • Heldere Aquamarijn: Dit is de meest voorkomende variant van aquamarijn en heeft een heldere blauwe kleur, vergelijkbaar met de tint van de zee.
  • Paarsblauwe Aquamarijn: Deze variatie heeft een mix van blauwe en paarse tinten, waardoor het een unieke en intrigerende uitstraling heeft.
  • Groene Aquamarijn: Hoewel aquamarijn meestal blauw is, kan het ook een groene tint hebben. Deze groene variant wordt soms “blauwgroene beryl” genoemd.
  • Melkachtige Aquamarijn: Deze aquamarijn heeft een wolkachtige uitstraling en vertoont vaak witte of lichtgekleurde insluitsels.
  • Cat’s Eye Aquamarijn: Deze variant vertoont een chatoyant effect, waarbij een lichtstreep over het oppervlak beweegt als een ‘kattenoog’.

Dit vind je misschien ook leuk

X