Amethist werking en betekenis

Al eeuwenlang gebruiken mensen amethist om hun paranormale vermogens en intuïtie te vergroten. Cultureel gezien werd deze populaire edelsteen gebruikt als symbool van vrede en eenwording. Er wordt ook gedacht dat hij gevoelens van sereniteit en rust oproept bij degenen die hem dragen. Amethist wordt vaak gebruikt tijdens meditatie voor een algeheel gevoel van spiritueel evenwicht.

De betekenis van Amethist

Agaat verbetert de concentratie, verbetert de waarneming en analytisch vermogen. Dit helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Het is een rustgevende en kalmerende edelsteen die innerlijke woede en angst geneest en helpt bij het versterken van relaties. Agaat zorgt voor zekerheid en veiligheid. Het is de steen waarop je kunt vertrouwen om stabiliteit en balans aan te brengen in je leven.


Sterrenbeeld: Waterman, Vissen
Maand: Februari
Planeet: Saturnus, Jupiter, Neptunus
Element: Lucht
Typische kleuren: Lila, Paars

Vindplaats: Siberië, Sri Lanka, Brazilië, Uruguay en het Verre Oosten


De werking van Amethist

De Amethist schittert over het hele spectrum; deze paarsachtige steen kan lichtroze van tint zijn of diep en violet. Het mineraal kwarts heeft zelden een constante kleur. Één steen kan een heleboel verschillende tinten hebben en daarom wordt hij beschouwd als een van de mooiste kristalkwarts ter wereld. Amethist kan veranderen bij het stijgen en dalen van het licht of bij verschillende temperaturen. Amethist evolueert met het lichaam mee en is daardoor nauw verbonden met onze bewuste ervaring van dit leven.

Van eenvoudig tot subliem; er zijn eindeloos veel voordelen van Amethist voor de geest, het lichaam en de ziel. Hier zijn slechts een paar redenen om Amethist in de buurt te houden.

Fysieke helende eigenschappen Amethist

  • Bevordert slaap en rust
  • Maakt de geest helder
  • Versterkt het immuunsysteem

Amethist zorgt ervoor dat lichaam, geest en ziel gereinigd en ontgift worden. Als je last hebt van een wazig hoofd of migraine, dan kan Amethist ook helpen om die wolken weg te werken.

De Amethist edelsteen staat ook bekend om het vermogen om het lichaam te helpen gevechtsklaar te worden en kwalen en ziektes af te weren die een verwoestende uitwerking hebben op iemands gezondheid en welzijn. Door het bloed te zuiveren en stress- en angstniveaus effectief te verminderen, krijgt het immuunsysteem een boost, wat betekent dat alles, van de luchtwegen tot de huid, meer kracht krijgt om te genezen.

Ten slotte is Amethist, een steen die bekend staat om de hulp bij slapeloosheid, vanwege het vermogen om rust en kracht te brengen.

Emotionele helende eigenschappen

  • Kalmte en helderheid
  • Veegt negativiteit weg
  • Helpt bij het nemen van beslissingen

Amethist staat bekend om het brengen van een gevoel van kalmte en helderheid in onze chaotische wereld. Wie Amethist dichtbij zich houdt, merkt dat hij zich getroost, geaard en gekalmeerd voelt op een werkelijk verheffende manier. Omdat amethist de emoties centreert, kan het een prachtig hulpmiddel zijn bij herstel voor mensen die lijden aan de overweldigende emoties die komen kijken bij verdriet, verlies en alle schakeringen van verdriet. Dankzij zijn goddelijke spiritualiteit is het een geweldige steen om mensen eraan te herinneren niet bang te zijn voor het onbekende.

Amethist veegt negativiteit weg en vertroebelt zo de geest. Het lijkt ook een vonk te veroorzaken die onze diepste bronnen van inspiratie blootlegt. Als onze geest kalm en gefocust is, kunnen we onze creatieve geest aanboren en al die ideeën en interesses onthullen die achter de muur van innerlijke chaos verborgen zaten.

Voor degenen die worstelen met de kunst om beslissingen te nemen, kan Amethist ook helpen om de innerlijke kracht aan te wenden die nodig is om keuzes te maken die voor het individu werken. Het leven werpt allerlei uitdagingen op en dit kan mensen soms in een staat van bevriezing achterlaten, onzeker over welke kant ze op moeten. Amethist herinnert de drager er zachtjes aan dat niet alles verloren is en dat ze het innerlijke zicht, de kennis en de wijsheid hebben die ze nodig hebben om een pad te kiezen.

Voor mensen die de neiging hebben om een beetje heethoofdig te zijn bij ruzies, kan amethist ook helpen om de drager terug te brengen naar een kalme en beheerste gemoedstoestand. Het is een geweldige steen om te helpen bij familie- en relatiedynamiek, omdat het helpt het hoofd koel te houden en uit liefde komt.

Amethist sterrenbeeld

  • De geboortesteen voor watermannen
  • Werkt voor Vissen

De paarse Amethist is verbonden met de sterrenbeelden Waterman en Vissen. Amethist wordt geassocieerd met de maand februari, een kalenderwisseling die bol staat van liefde en de kille wind van het einde van de winter. Amethist brengt liefde, licht en kalmte om de drager te begeleiden tot de eerste lentewind.

De violette, zachte energie past dromerig bij de aard van de Vissen. Mensen met een creatieve geest, een diep inlevingsvermogen en een voorliefde voor spirituele uitstapjes. De helende krachten van Amethist maken gebruik van dat alles en nog veel meer. Maar soms is de grootste kracht van het zelf ook de grootste zwakte. Met een hoog niveau van empathie kunnen Vissen soms meer van zich afbijten dan ze zouden moeten kauwen en kunnen ze zichzelf daardoor verdrietig en opgebrand maken. Als ze deze kostbare steen aan hun zijde hebben, zorgen ze ervoor dat ze, hoewel het fijn is om een luisterend oor te bieden, zichzelf niet verliezen in de valkuilen van de problemen van anderen, maar spiritueel gegrond blijven op hun eigen reis.

Amethist is de geboortesteen voor Watermannen, de “cool and collected” waterdragers van de wereld. Degenen die onder het teken Waterman zijn geboren, hebben ook een vooruitziende blik en staan erom bekend dat ze diep zien, veel intellect hebben en niet bang zijn om hun assertieve aard te gebruiken. Hoewel ze de reputatie hebben een beetje analytisch en misschien ook een beetje kil te zijn, is de Amethist een geweldig kristal als het gaat om het in evenwicht brengen van de waterdragers door de kalme communicatieve vaardigheden in te zetten en Watermannen uit te nodigen het beste van hun natuurlijke eigenschappen te behouden.

Het effect van Amethist op de chakra’s

Amethist wordt vaak gebruikt tijdens meditatie vanwege de kalmerende en ontspannende effecten. Het kan ons helpen een diepe staat van ontspanning te bereiken en ons helpen innerlijke rust te vinden. Amethist kan ons ook helpen ons derde oog en kruinchakra te versterken, wat ons kan helpen intuïtieve boodschappen te ontvangen en ons spirituele bewustzijn te vergroten.

Een manier om amethist te gebruiken tijdens meditatie is om het op ons derde oog of kruinchakra te plaatsen terwijl we in een comfortabele houding zitten of liggen. Adem diep in en uit en stel je voor dat je omhuld wordt door de kalmerende energie van amethist. Visualiseer hoe de paarse energie zich door je lichaam verspreidt en je geest kalmeert en ontspant.

Amethist reinigen

Het reinigen van een amethist is een zuiveringsproces waarbij de energieën worden opgefrist en afgestemd op jouw intenties. Begin met het vinden van een fijne en rustige ruimte waar je je kunt concentreren zonder afleidingen. Houd de amethist in je handen en haal een paar keer diep adem, waarbij je jezelf centreert in het huidige moment. Stel je intentie om de energie van het kristal te reinigen en te zuiveren. Visualiseer hoe een helder wit licht de amethist omringt en geleidelijk alle stagnerende of negatieve energieën oplost die het kristal heeft geabsorbeerd. Je kunt ook andere reinigingsmethoden gebruiken, zoals de amethist door wierookrook halen of het kristal een paar uur onder maan- of zonlicht plaatsen. Vertrouw op je intuïtie en kies de methode die het beste bij je past. Als de reiniging klaar is, spreek dan dankbaarheid uit voor de hulp van het kristal en de verbinding met het spirituele rijk. Vergeet niet om je amethist regelmatig te reinigen, omdat het na verloop van tijd energieën zal blijven absorberen.

Amethist opladen

Het opladen van jouw Amethist is een mooie manier om de energie aan te vullen en de natuurlijke eigenschappen te versterken. Je kunt je amethist opladen door het ’s nachts onder het licht van de volle maan te leggen, zodat de Amethist de stralende energie van de maan kan absorberen. Je kunt het ook een paar uur in direct zonlicht leggen, zodat de krachtige energie van de zon het kristal oplaadt. Een andere methode is om de amethist in de aarde te begraven, zodat het de natuurlijke energie van de aardetrillingen kan absorberen. Vertrouw op je intuïtie en kies de oplaadmethode die het beste bij jou past. Spreek na het opladen dankbaarheid uit voor de voortdurende hulp van het kristal en de verbinding met de hogere sferen. Vergeet niet om je amethist regelmatig op te laden om het optimale energieniveau te behouden.

Dit vind je misschien ook leuk

X