Amazoniet werking en betekenis

Amazoniet, ook wel de Hoopsteen genoemd, deinst er niet voor terug om een positieve draai aan het leven te geven, maar duikt er niet blindelings in. Het is een edelsteen die een beroep doet op de geest van innerlijke kracht, versterkte intentie en een toewijding om die 'can-do' houding te gebruiken om te krijgen wat je wilt.

De werking van Amazoniet

Deze zielvolle edelsteen wordt al heel lang gebruikt als talisman van waarheid en hoop. Het is een steen die op de meest bijzondere plaatsen wordt gedolven en misschien draagt dit wel bij aan de mystieke en waterige aard.

Van Amazoniet wordt gezegd dat het een kalmerend effect heeft op het zenuwstelsel. Omdat het zenuwstelsel voor een groot deel onze emoties controleert, zou deze steen gespannen en geïrriteerde situaties kalmeren en de liefde versterken. Omdat deze steen in verband wordt gebracht met de keel en het hart, komt hij het beste tot zijn recht als hij als ketting in de buurt van deze gebieden wordt gedragen.


Sterrenbeeld: Ram, Leeuw, Maagd en Schorpioen
Maand: Augustus en September
Planeet: Uranus
Element: Water
Typische kleuren: Groen, Blauw

Vindplaats: India, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten


De betekenis van Amazoniet

Het Amazoniet kristal staat bekend als de “hoop” steen en is een uitstekend hulpmiddel bij manifestatie. Door de vloeiende energie van water te omarmen, begeleidt deze steen je om tegenslagen, obstakels en uitdagingen te overwinnen die zich op je levensreis aandienen. Het werkt door angsten, twijfels en zorgen weg te nemen en lagere trillingsenergie te vervangen door positiviteit, optimisme en hoop. Op deze manier werkt je kristal als een hulpmiddel om je te helpen je perspectief te veranderen en het script om te draaien als je het gevoel hebt vast te zitten of bijna op te geven.

Naast het inspireren van hoop en positiviteit, helpt Amazoniet je ook om met de stroom mee te gaan en je hart te openen voor verandering. Of je nu typisch iemand bent die verandering vermijdt en zich ertegen verzet, of je merkt dat je dat doet in een specifiek aspect van je leven, de betekenis van de Amazoniet kristalsteen kan je aanmoedigen om je over te geven en te gaan waar het leven je brengt.

Het effect van Amazoniet op de chakra’s

Door zijn blauwachtige kleur en associatie met het keelchakra is Amazoniet een steen die creatieve expressie, goede communicatie, waarachtigheid en flexibiliteit bevordert. In dit opzicht kan Amazoniet de juiste edelsteen zijn om aan je zijde te hebben als je een uitdagende openbare toespraak moet houden of als je in de nabije toekomst moeilijke beslissingen moet nemen.

De groenere soorten Amazoniet kunnen worden geassocieerd met het hartchakra. Dus zijn balancerende eigenschappen en bevordering van persoonlijke integriteit. Groene Amazoniet kan dus een goede keuze zijn als je sterke uitdagingen of strijd voor de boeg hebt. Het zal helpen om gevoelens van teleurstelling te elimineren en het vertrouwen in je eigen krachten te vergroten.

Dieperblauwe Amazoniet stenen kunnen ook geassocieerd worden met het derde oog chakra, waar ze de intuïtie kunnen versterken of stress en negatieve energie uit het lichaam kunnen verwijderen.

Als je hart- of keelchakra niet goed werkt, is deze steen een van de heilzame stenen en kristallen. Amazoniet kan gebruikt worden om het werk van alle zeven chakra’s in balans te brengen en om disharmonische energieën in de chakra’s te zuiveren.

Amazoniet sterrenbeeld

De helende en harmonieuze eigenschappen van amazoniet zijn verbonden aan al diegenen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram, Leeuw, Maagd en Schorpioen.

Amazoniet Ram

Ram wordt beschouwd als een energiek, avontuurlijk en moedig sterrenbeeld. Ze hebben een sterke wilskracht en zijn gepassioneerd in alles wat ze doen. Amazoniet wordt gezien als een kristal dat de zelfexpressie, het zelfvertrouwen en de assertiviteit van Ram versterkt. Het kan hen helpen hun doelen na te streven, hindernissen te overwinnen en zichzelf beter te uiten.

Amazoniet Leeuw

Amazoniet wordt vaak geassocieerd met positieve energie, emotioneel evenwicht en zelfexpressie. Voor mensen onder het sterrenbeeld Leeuw kan het dragen van amazoniet worden gezien als een manier om hun zelfvertrouwen en assertiviteit te vergroten. Het kan hen helpen hun unieke creatieve talenten te uiten en hun ambities na te streven met volharding en vastberadenheid.

Bovendien kan amazoniet een kalmerend effect hebben op de geest en helpen bij het verminderen van stress en negatieve emoties. Dit kan nuttig zijn voor Leeuwen, die soms overweldigd kunnen raken door hun intensiteit en passie. Het kan hen ondersteunen bij het vinden van innerlijke balans en het tonen van mededogen en vriendelijkheid naar anderen toe.

Amazoniet Maagd

Maagden staan erom bekend dat ze streven naar perfectie en soms kritisch kunnen zijn ten opzichte van zichzelf. Amazoniet kan hen ondersteunen bij het loslaten van perfectionisme en het omarmen van zelfzorg en zelfacceptatie.

Amazoniet Schorpioen

Voor Schorpioenen, die bekend staan om hun diepe emotionele aard, kan het dragen van amazoniet mogelijk helpen bij het bevorderen van een balans tussen hun intense emoties en het vermogen om op een harmonieuze manier met anderen te communiceren.

Bovendien wordt amazoniet beschouwd als een steen die kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van innerlijke rust. Schorpioenen kunnen soms intens en gepassioneerd zijn en amazoniet kan hen ondersteunen bij het vinden van kalmte en evenwicht te midden van hun diepe emoties.

Alle amazoniet soorten

  • Smaragdgroene amazoniet: Dit is een variëteit van amazoniet die een intense groene kleur heeft, vergelijkbaar met die van smaragd. Het wordt soms ook wel “smaragdgroene felspar” genoemd.
  • Blauwe amazoniet: Deze variëteit van amazoniet heeft een blauwere kleur in plaats van groen. Het kan variëren van lichtblauw tot een diepere blauwgroene tint.
  • Vlekken amazoniet: Dit is een vorm van amazoniet waarbij donkere vlekken of lijnen in het gesteente aanwezig zijn. Deze vlekken kunnen verschillende kleuren hebben, zoals bruin, zwart of grijs, en geven het mineraal een uniek uiterlijk.

Dit vind je misschien ook leuk

X