Agaat werking en betekenis

Agaat brengt een overvloed aan dingen in je leven, wat vooral geldt als het gaat om je financiën en relaties. Agaat wordt ook gekoppeld aan heldere ideeën en positief denken. Dit kristal staat symbool voor harmonie en balans. Door de rustgevende kracht van agaat voel je je kalm en veilig, waar je ook bent.

De werking van Agaat

Agaat verbetert de concentratie, verbetert de waarneming en analytisch vermogen. Dit helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Het is een rustgevende en kalmerende edelsteen die innerlijke woede en angst geneest en helpt bij het versterken van relaties. Agaat zorgt voor zekerheid en veiligheid. Het is de steen waarop je kunt vertrouwen om stabiliteit en balans aan te brengen in je leven.


Sterrenbeeld: Tweelingen, Maagd
Maand: September
Planeet: Maan
Element: Aarde
Typische kleuren: Wit, Grijs, Bruin, Zwart

Vindplaats: Brazilië, Uruguay, VS


Helen met Agaat

Agaat is een uitstekende steen voor het opnieuw in balans brengen en harmoniseren van je lichaam, geest en ziel. Het reinigt en stabiliseert de aura en elimineert en transformeert negativiteit. Agaat verbetert de concentratie, perceptie en het analytisch vermogen. Het verzacht en kalmeert, geneest innerlijke woede of spanning en creëert een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Het effect van Agaat op de chakra’s

Agaat heeft invloed op het opruimen van je chakra’s, en welk chakra wordt beïnvloed, hangt vaak af van de Agaat-variëteit die je kiest. Blauw veteragaat heeft een genezend effect op de keelchakra en Mosagaat doet wonderen als het gaat om het openen van het hart. Alle agaten werken om het lichaam te zuiveren van giftige en negatieve energie, deze stenen staan erom bekend dat ze je tot op het bot doordrenkt houden van positiviteit.

Agaat sterrenbeeld

De helende en harmonieuze eigenschappen van agaat zijn verbonden aan al diegenen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Tweelingen of Maagd.

Agaat Tweelingen

Agaat kan de Tweelingen helpen om zich meer in balans te voelen en helpen hun eigen keuzes in het leven te maken.

Agaat Maagd

Maagden zijn geduldig en vriendelijk, maar kunnen een beetje kritisch zijn en kunnen ook vervallen in patronen van overdenken. Agaat duikt naar binnen om al dat gedrag in evenwicht te brengen, wat zorgt voor balans, harmonie en een zachter hart.

Alle agaat soorten

Er zijn verschillende soorten agaat en elke soort heeft een ander effect:

  • Witte agaat wordt tijdens de zwangerschap gebruikt om de moeder en de baby te beschermen.
  • Mosagaat wordt gebruikt om succes en welvaart te verweven in elk aspect van het leven.
  • Blauwe veteragaat staat bekend om het vermogen om rust en kalmte te bieden.
  • Boomagaat maakt de energiebanen vrij en verbetert de doorstroming van energie.
  • Fire crackle agaat werkt vitaliserend en geeft je levensvreugde, passie en moed.
  • Vuuragaat geeft kracht, energie en doorzettingsvermogen.
  • Turitella agaat werkt aardend, kalmerend en helend.

Dit vind je misschien ook leuk

X