LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wat is een mantra

Een mantra is traditioneel een korte klank, een kort woord of zelfs zin in het Sanskriet, gebruikt voor meditatie. Het wordt herhaaldelijk uitgesproken om onze geest en ons lichaam gericht te houden op het moment. En sinds de oudheid worden mantra’s beschouwd als heilig en als kalmerende klanken, vandaar dat je vaak het meest voorkomende “om” hoort om het einde van een yogales af te sluiten.

In onze moderne tijd wordt de term “mantra” ook gebruikt voor zelfbevestigende uitspraken die ons de kracht en het vertrouwen geven om de wereld in te gaan. Het onderliggende doel is nog steeds hetzelfde: het is een manier om op onze intenties te concentreren en onze geest te kalmeren.

Een persoonlijke mantra maken

We hebben allemaal slechte dagen waarop we ons bijzonder down en eenzaam voelen. Wij hebben ontdekt dat de beste manier om deze gevoelens te bestrijden is om ze een stap voor te zijn met een paar eenvoudige en persoonlijke mantra’s of affirmaties. Het schrijven van een affirmatie voor jezelf kan intimiderend zijn – vooral als je in een seizoen van stress en uitdagingen zit en het gevoel hebt dat er een wolk van depressie boven je hangt. Hieronder staan een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om je eigen persoonlijke mantra te ontwikkelen:

Stap 1: Schrijf het op.

Schrijf het negatieve gevoel dat je ervaart op in je dagboek of op een stuk papier.

Stap 2: Streep het dan door.

Trek er gewoon een eenvoudige lijn doorheen of kras het door, waardoor het in wezen wordt geannuleerd als de totale onwaarheid die het is.

Stap 3: Schrijf nu een positieve waarheid.

Herschrijf je eerste zin als een positieve waarheid in je leven. Dit is je nieuwe mantra!

Schrijf het op post-its en plaats het op meerdere plaatsen die je elke dag ziet (dit kan je badkamerspiegel zijn, in het kastje waar je je favoriete koffiemok bewaart, op je bureau, of waar het maar in het zicht is), en telkens als je jezelf de leugen weer begint te vertellen, keer je terug naar je mantra van liefde en

*Tip: Als je momenteel niet in een goede headspace zit waardoor je je volledig geblokkeerd voelt, benader dan een veilig en vertrouwde vriend(in) of familielid en vraag diegene om je te helpen met het maken van een mantra. Wij hebben dit in het verleden voor vrienden gedaan en het is een eer om hen te helpen!

Mantra voorbeelden

Mantra’s voor algemeen welzijn

 1. “Mijn geest is briljant. Mijn lichaam is gezond. Mijn ziel is rustig.”

Mantra’s voor je geest

 1. “Ik creëer mijn eigen pad en bewandel het met vreugde.”
 2. “Mijn positieve gedachten leiden me naar nieuwe hoogten.”
 3. “Ik overwin mijn angsten en word elke dag sterker.”
 4. “Ik zal een goede dag hebben, want het is mijn keuze.”
 5. “Ik ben niet bang om verkeerd te zijn.”

Mantra’s voor je lichaam

 1. “Mijn lichaam is een tempel. Ik houd mijn tempel schoon.”
 2. “Ik heb de sleutel tot een betere gezondheid in handen door beter te eten en te bewegen.”
 3. “Een goede gezondheid is een oefening en ik heb geduld.”
 4. “Ik luister naar mijn lichaam en geef het wat het nodig heeft.”
 5. “Elke cel in mijn lichaam leeft en is mooi.”

Mantra’s voor je ziel

 1. “Mijn potentieel is onbegrensd en ik kies waar ik mijn energie aan besteed.”
 2. “Terwijl ik anderen steun, vraag ik ook om hulp als dat nodig is.”
 3. “Ik geef me over aan de stroom en heb vertrouwen in het uiteindelijke goed.”
 4. “Ik spreek met vertrouwen en zelfverzekerdheid.”
 5. “Mijn verbintenis met mezelf is onbreekbaar.”

Mantra zingen

Mantra’s zingen is een geweldige manier om de geest te laten focussen en contact te laten maken met ons lichaam. Het stelt ons in staat in contact te komen met de sensaties die we op dat moment ervaren, inclusief eventuele angst.

Door herhaaldelijk mantra’s te zingen laat onze geest elke afleiding van buitenaf los. We ontspannen ons automatisch en geven ons over aan het moment. De mantra heeft onze volledige aandacht; de handeling van het zingen verdiept onze ademhaling, terwijl het concentreren op de betekenis van de mantra ons hart opent.

Zo creëer je jouw persoonlijke mantra

- RECLAME -

X