LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wu-wei is een Chinese term die letterlijk vertaald ‘niet doen’ betekent. Het klinkt als een prettige “excuus” om te ontspannen of zelfs lui te zijn, maar het begrip wei wu wei kun je het beste interpreteren door het “niet handelen tegen de aard der dingen in” of “het handelen zonder gehechtheid aan het resultaat”.

De les die we kunnen leren is om ons gedrag net zo spontaan te maken als bepaalde natuurlijke processen, en om ervoor te zorgen dat we met de stroom mee gaan in plaats van tegen de stroom in. We moeten zijn als de bamboe die buigt in de wind of de plant die zich aanpast aan de vorm van een boom. Wu wei houdt in dat we idealen loslaten die we anders zouden proberen op te dringen Wu-wei nodigt ons uit om te reageren op de werkelijke eisen die bepaalde situaties stellen. Wat die zijn, kunnen we alleen opmerken wanneer we ons ego aan de kant schuiven.

Hoe kun je de principes van wu-wei toepassen in je leven?

Je kunt wu-wei toepassen door je bewust te worden van wat je denkt, voelt en doet. Door je bewuster te worden van je gedachten, kun je je gedachten en emoties beter managen. Hierdoor kun je beter inschatten wat je te doen staat en wat je beter kunt vermijden in situaties.

Ook kun je wu-wei toepassen door je te concentreren op het moment. Door je te richten op wat er nu gebeurt, kun je je beter bewust worden van je omgeving en de situatie waarin je je bevindt. Hierdoor kun je beter inschatten wat je te doen staat en wat je meer of minder kunt doen.

Wu-wei is een levensstijl die je kan helpen om je leven meer in balans te brengen. Door je bewust te worden van je gedachten en emoties en je te richten op het moment, kun je een rustiger en meer vredig leven leiden.

Wu Wei – de kunst van het niet-doen

- RECLAME -

X