LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Door er voor jezelf te zijn, geef je prioriteit aan je fysieke, emotionele, spirituele en mentale gezondheidsbehoeften. Dit helpt je energie te vernieuwen en de motivatie te hervinden om hard te werken om je doelen te bereiken. Aangezien we momenteel te maken hebben met een crisis op het gebied van zelfliefde, is dit belangrijker dan ooit.

Zelfliefde is op het moment helaas schaars

Volgens de wereldwijde zelfliefde-index van The Body Shop voelt 1 op de 2 vrouwen over de hele wereld meer zelftwijfel dan zelfliefde. Dus we moeten wakker worden! We moeten voor onszelf opkomen en daarom is de post van vandaag aan dit onderwerp gewijd. Lees verder om de beste manieren te leren to keep showing up for yourself!

Resultaten van de zelfliefde-index van de website van The Body Shop

Zet je in voor je passies

Natuurlijk is het goed om soms wat harder te werken, maar wat niet goed is, is zo hard werken dat je vergeet wat je leuk vindt! Voor jezelf opkomen betekent ook tijd vrijmaken voor je passies en hobby’s. Er is meer in het leven dan alleen je verantwoordelijkheden, dus je moet jezelf toestaan om ook van dingen te genieten. Denk aan een hobby of passie waar je blij van wordt. Beloof dat je het één of twee keer per week zult doen en kom die belofte na.

Erken je gevoelens

Hoe weet je wat je nodig hebt als je nooit erkent wat je eigenlijk voelt? Schrik er niet voor terug om je af te stemmen op je emoties en op basis daarvan keuzes te maken. Als je intuïtie je zegt dat je tijd nodig hebt om na te denken, neem die tijd dan!

Jaag je dromen na

Als je jezelf niet verantwoordelijk houdt voor je vooruitgang naar je dromen, wie dan wel? Zet je in voor je doelen en onderneem elke dag actie! Het kan een kleine stap zijn, het maakt niet uit. Hoe klein het ook lijkt, je zult er nooit spijt van krijgen dat je tijd vrijmaakt voor je dromen!

Stel grenzen

We begrijpen het, het is verleidelijk om jezelf te overladen met extra uren of eindeloze sociale verplichtingen om het gevoel te hebben dat je alles doet. Te veel doen kan leiden tot een ernstige burn-out en slaapgebrek! Je moet leren chillen en jezelf af en toe te laten ontspannen. Dwing jezelf niet om altijd verder, harder, sneller te gaan. Alleen jij kent je grenzen, dus zorg dat je er niet overheen gaat.

vrouw houdt roos tegen haar borst

Houd negatieve gedachten onder controle

Je negatieve gedachten onder ogen zien is een uitdaging. Maar je moet ze onder ogen zien als je er ooit uit wilt komen! Elke keer dat er een rotgevoel opkomt, moet je het erkennen en loslaten. Dat loslaten moet je misschien nog leren. Dit kan bijvoorbeeld door hulp te zoeken van een training, vertrouwenspersoon of een coach. Maar je kunt ook luisteren naar een goede podcast die jouw zelfvertrouwen boost, of beginnen met journalen.

Doe consequent aan selfcare

Selfcare, de schijnbaar magische oplossing voor alle problemen in het leven. We zeggen niet dat één zelfzorgactiviteit na drie maanden zal leiden tot radicale verandering. Wat we wel zeggen is als je consequent bent met je selfcare routine, je de voordelen ervan zult zien op je geestelijke gezondheid. Selfcare hoeft niet eens een uitgebreide thuis-wellness te zijn! Het kan zo simpel zijn als een bedtijdroutine, een fitnessroutine of een skin care routine. De sleutel tot selfcare is om het te gebruiken als een manier om je fysieke en mentale behoeften prioriteit te geven, op te laden en te resetten. Dus neem elke dag tijd voor jezelf!

Hoe zorg jij voor jezelf?

Jezelf verantwoordelijk houden en je geestelijke gezondheid beschermen is essentieel als je je doelen wilt bereiken. Je moet je grootste cheerleader zijn. Als je deze tips volgt en van jezelf een prioriteit maakt, zul je merken hoeveel je leven kan veranderen met slechts een paar kleine aanpassingen. Hoe respecteer jij vandaag je behoeften? Worstel je met motivatie? Laat ons jouw verhaal weten in de comments.

Wees er voor jezelf, want je bent het waard!

- RECLAME -

X