LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ben je geboren tussen 20 januari en 18 februari? Dan ben je een Waterman. En volgens de astrologie kenmerkt een aantal opvallende eigenschappen jou. Waterman durft zijn/haar excentrieke zelf te zijn en moedigt anderen aan om dit ook te doen.

Ondanks het woord “water” in de naam, is Waterman eigenlijk het laatste luchtteken van de dierenriem. Mensen geboren in het lucht-element nemen de wereld om zich heen waar via de geest. Ze denken, praten en communiceren. Ze bekijken de wereld om hun heen op gepaste afstand. De Waterman wil de wereld graag veranderen naar zijn inzicht.

Waterman wordt vertegenwoordigd door de waterdrager, de mystieke genezer die water, of leven, schenkt aan het land. Watermannen zijn vooruitstrevend, zelfverzekerd, slim, uitzonderlijk en optimistisch. Het meest unieke karakter van alle sterrenbeelden, volgens astrologen. Maar ook een vaak onbegrepen sterrenbeeld. 

Waterman eigenschappen

De Waterman is het meest humanitaire astrologische teken. Deze revolutionaire denkers zijn voorstander van “macht aan het volk” en streven ernaar de wereld te veranderen. Elke Waterman is een rebel in hart en nieren: deze luchttekens verzetten zich tegen autoriteit en alles wat conventioneel is. Ze zijn vrijgevochten en excentriek en kunnen vaak worden herkend aan hun afwijkende modegevoeligheden, ongebruikelijke hobby’s en non-conformistische houding. Het kan een Waterman weinig schelen wat anderen denken, Waterman doet waar hij of zij zin in heeft. Waterman is fantasievol, kinderlijk, maar ook wijs. Een Waterman doorgronden is soms een onmogelijke opgave. 

Het Temperament van een Waterman 

Waterman is rebels, eigenwijs, tegendraads en koppig. Het lastig om een Waterman te overtuigen om iets op een andere manier te doen, want ze doen alles graag op hun eigen manier. Waterman kan niet altijd goed met onbeheerste emoties omgaan en kan daardoor grof, onverschillig of bot overkomen. De waterman is erg onvoorspelbaar en laat zich niet graag beperken. Waterman vlucht als mensen hem of haar claimen. Een Waterman heeft vrijheid nodig.

Misconcepties over Watermannen

1. Watermannen zijn harteloos

Het is waar dat Watermannen op hun hoede zijn met hun hart. Ze laten niemand meteen binnen. Het duurt een tijdje voordat ze iemand volledig vertrouwen en er halsoverkop voor vallen. Maar ze zijn allesbehalve harteloos. Dat ze hun gevoelens voor mensen niet op een typische manier uiten, wil niet zeggen dat ze geen gevoel hebben of kil zijn. Watermannen hebben diepe gevoelens, maar kunnen deze gevoelens goed voor zichzelf houden. Als de juiste persoon voorbij komt, houden ze onvoorwaardelijk van mensen.

2. Watermannen dringen hun mening op

Watermannen staan bekend om hun uitgesproken meningen, waar ze ook nog eens behoorlijk trots op zijn. Ze zijn niet bang om hun overtuigingen te delen en te verdedigen, maar niet omdat ze die aan anderen willen opdringen. Ze willen gewoon horen wat anderen te zeggen hebben en gebruiken dat als een manier om mensen beter te leren kennen. Ze weten dat ze niet altijd gelijk hebben, en kunnen het waarderen als je hun ongelijk bewijst.

3. Watermannen zijn eenzaam

Als er iets is dat de Waterman echt koestert, dan is het wel hun tijd alleen. Maar dat is niet omdat ze eenlingen zijn. Ze vinden het heerlijk om tijd door te brengen met nieuwe en spannende mensen, maar ze hebben hun ook hun tijd om alleen te zijn nodig om bij te komen. Ze hebben de neiging om te veel energie te verbruiken als ze op stap zijn en daarom hebben ze meer tijd nodig zonder anderen dan de gemiddelde persoon.

Waterman en de planeet Uranus

Waterman wordt geregeerd door de planeet Uranus. Uranus wordt de “Grote Ontwaker” genoemd, omdat zijn energie ontwrichtend, eerlijk en onvoorspelbaar is. De planeet wordt geassocieerd met onvoorspelbaarheid, doorbraken, vooruitgang, creativiteit, verandering en vrijheid. Als heerser van Waterman is de energie dramatisch, origineel, vooruitdenkend en verhelderend. Uranus staat voor chaos.

Deze ijzige planeet staat voor een plotselinge schok die dient als een herinnering dat er iets in je leven veranderd moet worden. Uranus werpt je met opzet door obstakels heen om je vooruit te duwen. In transitie is Uranus klaar om een verrassingsbom te laten vallen. Zie deze planeet als een ringtone die afgaat in een doodstille vergaderzaal – Uranus is hier om een scène te schoppen met een boodschap die niet kan wachten.

Positieve eigenschappen waterman

Een Waterman ziet kansen en oplossingen waar anderen alleen obstakels kunnen zien. Watermannen staan erom bekend dat ze de meest creatieve geesten hebben. Ze kunnen heel snel van 0-100 gaan in termen van creativiteit.

Watermannen zullen altijd de eersten zijn om zich zonder klagen aan een moeilijke situatie aan te passen. Zij hebben een sterke kop en gaan uitdagingen met veel enthousiasme aan. Zij houden ervan het ongelijk van mensen te bewijzen en gaan tot het uiterste om er sterker en beter uit te komen. Daarom passen zij zich gemakkelijk aan en staan zij altijd open voor andere perspectieven.

Je zult zelden een Waterman zien die conservatief of gereserveerd is. Watermannen zijn een van de meest progressieve en liberale dierenriemtekens. Ze hebben altijd een open geest en reageren gepast op bepaalde situaties.

Negatieve eigenschappen waterman

Uranus is de planeet van vernieuwing die de Waterman het vermogen geeft om groot te denken en op grote schaal positieve verandering tot stand te brengen. Maar als ze zich concentreren op het creëren van een verandering in de samenleving, kunnen ze de mensen in hun naaste omgeving verwaarlozen. Ze kunnen ook afstandelijk worden in hun romantische relaties.

Hoe meer Watermannen worden gedwongen of verteld om iets te doen, hoe opstandiger ze kunnen worden. Zij houden er niet van te worden verteld wat te doen. Als iemand hen of hun mening probeert te veranderen, mijden zij die persoon, want zij houden niet van controle.

Watermannen dagdromen vaak en kunnen prima in hun verbeelding vertoeven, zelfs wanneer zij omringd zijn door mensen. Zij kunnen zich gemakkelijk losmaken en zich concentreren op hun diepe gedachten. Deze kwaliteit van hen helpt ze te concentreren op iets waarin ze geïnteresseerd zijn. Soms kunnen mensen die om hen geven en hen willen bereiken zich echter gekwetst voelen door hun afstandelijkheid en hen voor koud en onbeleefd aanzien.

Geboortesteen waterman

De granaat is de geboortesteen voor de waterman die in januari is geboren. Granaat is een flikkerende vlam die het hart van de winter verwarmt. Granaat is een symbool van waarheid, zuiverheid en persoonlijke kracht. Granaat staat ook bekend als de steen van de verbintenis, iets waarvan we weten dat die vrijheidszoekende Watermannen er moeite mee kunnen hebben. Als we het over verbintenis hebben, hebben we het niet alleen over relaties, maar ook over plannen, dromen en het diepere gevoel van jezelf. Emotioneel helpt het om zelfvertrouwen op te bouwen en negativiteit te verwijderen. Spiritueel gezien opent Granaat het hart en boort het diepere spiritualiteit aan.

De amethist is de geboorte steen voor de waterman die geboren is in februari. Amethist is is een ongelooflijk spirituele steen. Voor Watermannen die meer in contact willen komen met hun spirituele kant en wat rustiger willen worden, is dit een helende edelsteen die je helemaal tot rust brengt. Amethist bevordert ook een gezonde slaap en vermindert migraine. Emotioneel is het een van de meest verbazingwekkende stenen voor het opruimen van angst en het bevorderen van een rustigere geest. Spiritueel gezien verdiept hij de intuïtie.

Waterman sterrenbeeld

- RECLAME -

X