LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Als je ooit een tarot-lezing hebt gekregen, er een hebt bekeken of een ingewikkelde spread op Instagram hebt geliked, heb je misschien ook wel eens Orakelkaarten voorbij zien komen. Net als bij Tarotkaarten, is een Orakelkaarten deck een verzameling kaarten die begeleiding en perspectief kunnen bieden. Hoewel Tarotkaarten de neiging hebben een specifieke structuur te volgen, kunnen Orakelkaarten losser en interpretatiever zijn.

Er zijn minder regels bij het lezen van een orakelspel en meer vrijheid om je intuïtie het voortouw te laten nemen. Orakelkaarten zijn een beetje als het jongere, chillere neefje of nichtje van tarotkaarten.

Wat zijn Orakelkaarten?

Orakelkaarten zijn inzichtkaarten met een vaak korte, duidelijke boodschap. Bij Orakelkaarten heb je geen kennis nodig van bepaalde symbolen of betekenissen zoals bij Tarotkaarten wel het geval is. Om die reden zijn Orakelkaarten iets makkelijker om mee te werken. Zeker als je er nog geen of weinig ervaring mee hebt!

Orakelkaarten zijn kaarten die vaak gebruikt worden voor meditatie, magie, of gewoon wat goede ouderwetse reflectie. Kaartmagie, zoals sommigen het liefkozend noemen, gaat eigenlijk vooral over de magie in jezelf. Persoonlijk geloven wij er niet in dat kaarten de toekomst volledig kunnen voorspellen of magische eigenschappen hebben. Wel geloven we erin dat ze ons de ruimte geven om te beoordelen hoe de dingen er vandaag voor staan en hoe ze er in de toekomst uit zouden kunnen zien. Tarotkaarten en Orakelkaarten geven ons de mogelijkheid om zelf na te denken en onze koers te wijzigen als we niet gelukkig zijn met de richting die we op gaan.

Orakelkaarten trekken

Om de juiste kaart kaart te trekken, schud je de kaarten. Vervolgens spreid je de kaarten voor je uit. Keer in jezelf en concentreer je op je vraag. Laat je handen over de Orakelkaarten gaan en kies een kaart. Een goede reading van de Orakelkaarten kan door een enkele kaart trekken en een korte meditatie over het onderwerp te houden. Ook kun je meerdere kaarten trekken om een meer volledig verhaal te krijgen. Op welke manier kaartmagie ook werkt voor jou, een Orakeldeck kan een geweldige aanvulling zijn op je kaartencollectie.

Orakelkaarten interpreteren

Het fijne van orakelkaarten is dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn. Vrijwel elke deck beschikt over een uitgebreide handleiding en uitgebreide betekenis van de kaart. Maar laat vooral ook je eigen intuïtie spreken. Hoe voelt de kaart voor jou? Wat roept de kaart in je op? Probeer er goed bij stil te staan.

Een uitgebreidere kaartlegging doen

Er zijn veel verschillende manieren om een kaartlegging te doen. Het makkelijkste is om de kaarten te schudden. De eerste kaart die bovenop komt kun je dan pakken. Ook kan er tijdens het schudden een kaart uitvallen en kun je die pakken. Luister naar je gevoel. Wanneer je aanvoelt dat je een bepaalde kaart mag pakken dan zit je altijd goed.

Heb je toch meer behoefte aan duidelijke stappen? Dan kun je een kaartlegging op de volgende manier doen:

 1. Houd de kaarten vast en sluit je ogen.
 2. Stel jezelf een duidelijke open vraag waar je graag antwoord op wil hebben.
 3. Leg de kaarten voor je neer en ga met je hand over de kaarten heen. Het kan helpen om hier je linkerhand voor te gebruiken, omdat dit je gevoelskant is.
 4. Houd je ogen dicht en voel tot welke kaart je aangetrokken wordt. Het kan zijn dat je meerdere kaarten hebt waar je je tot aangetrokken voelt.
 5. Open je ogen en kijk naar de kaart die getrokken hebt.
 6. Je kunt even terugvallen op het referentieboekje die je bij de kaarten gekregen hebt, maar het mooiste is om je gevoel te volgen. Jouw gevoel kan je namelijk al een sterke boodschap of interpretatie geven.

Wat voor vragen kun je stellen?

De kwaliteit van het antwoord dat je krijgt is volledig afhankelijk van de kwaliteit van de vraag die je stelt. Je kunt geen duidelijk, inzichtelijk antwoord verwachten als de vraag vaag is. Als je duidelijke, specifieke antwoorden wilt, moet je een duidelijke, specifieke vraag stellen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van vragen.

 1. Hoe kan ik _____ verbeteren?
 2. Wat is de beste manier om mijn relatie met _____ te verbeteren?
 3. Hoe kan ik _____ begrijpen?
 4. Wat moet ik weten over mijn relatie met _____?
 5. Welke angst moet ik nu loslaten?
 6. Waar moet ik me op focussen met _____?
 7. Wat houdt me tegen om vooruit te gaan?
 8. Waar kan ik me op concentreren om _____?
 9. Wat zou mij helpen mijn perspectief te veranderen?
 10. Wat heb ik nu het meest nodig?
 11. Welke angst moet ik nu loslaten?
 12. Wat is op dit moment mijn grootste belemmering voor succes?

Wat zijn Orakelkaarten?

- RECLAME -

X