LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Sommige mensen passen gewoon niet bij hun sterrenbeeld. Misschien ben je een Boogschutter, maar in plaats van extravert en spontaan, ben je meer het stille, serieuze type. Misschien ben je een Leeuw die het haat om in de spotlight te staan. Of misschien denk je dat je precies zo bent als je zonneteken, maar zie je jezelf ook in een paar andere tekens.

Daar is een reden voor. Je zonneteken geeft je eigenlijk niet het hele plaatje. Iedereen heeft meerdere plaatsingen in zijn/haar birth chart die samen de persoonlijkheid vormen. Dit kan helpen verklaren waarom je je tot andere tekens aangetrokken voelt of waarom je je niet als jouw sterrenbeeld voelt.

In aanvulling op jouw zonneteken, zijn er andere belangrijke astrologische plaatsingen die deel uitmaken van de kern van wie je bent. Dit is jouw maanteken en jouw ascendant. Samen met je zonneteken worden de drie plaatsingen vaak the big three genoemd.

Termen die je moet kennen

Voordat we de details in duiken, moet je vertrouwd zijn met enkele belangrijke termen, en hoe die verband houden met de verschillende tekens. Je hebt waarschijnlijk wel eens van de elementen gehoord (ik weet zeker dat je van een vurige Leeuw hebt gehoord), maar weet je ook wat dat betekent? De elementen hebben betrekking op de motivaties en waarden van bepaalde tekens.

Het kan zijn dat je minder bekend bent met de modaliteiten. In de astrologie zijn er drie modaliteiten – kardinaal, vast en beweeglijk. Deze vertegenwoordigen de unieke manieren waarop elke groep tekens hun energie uitdrukken, reageren op omstandigheden en door het leven navigeren.

overzicht van belangrijke termen in astrologie

Wat de verschillende plaatsingen betekenen

Om jouw zon, maan, en ascendant te vinden, is het het makkelijkst om een geboortehoroscoop calculator te gebruiken. Hier voer je jouw geboortedatum, geboorteplaats en de exacte tijd van jouw geboorte in. Heb je jouw big three gevonden? Lees hieronder dan wat elke plaatsing betekent.

Zonneteken

Het zonneteken (sterrenbeeld) is het teken dat de meeste mensen kennen, omdat je alleen je geboortedatum nodig hebt om het te vinden. Het is ook vaak wat je mensen vertelt als ze je vragen wat je sterrenbeeld is – “Ik ben een Stier” of “Ik ben een Kreeft”.

De zon vertegenwoordigt je identiteit, je gevoel van eigenwaarde en je ego. Het teken waarin jouw zon staat, geeft aan wat je motiveert en drijft. Het kan ook aangeven hoe je je uitdrukt.

Het kan een tijdje duren om in je zonneteken te groeien. Meestal voelen we ons steeds meer verbonden met ons zonneteken naarmate we ouder worden.

Wat je zonneteken je kan vertellen over je kern:

Zon in Vuurtekens: Sterke persoonlijkheid, recht door zee, uitgaand, loyaal.
Zon in Aardetekens: Hardwerkend, verantwoordelijk, realistisch, betrouwbaar.
Zon in Luchttekens: Sociaal, liefde voor leren, altijd iets denken en doen.
Zon in Watertekens: Intuïtief, verzorgend, introvert.

Je hebt misschien wel eens gehoord van “cusp”-tekens. Dit betekent dat je geboren bent tussen twee tekens in (born on the cusp). Sommige mensen zeggen dat ze een cusp zijn en kiezen wanneer ze het ene of het andere teken willen zijn. Maar eigenlijk bestaat er niet zoiets als een cusp-teken – je kunt eigenlijk niet zowel Weegschaal als Schorpioen zijn.

Net zoals je niet op twee plaatsen tegelijk kunt zijn, kan de zon dat ook niet. Hij staat of in het ene teken of in het andere. Als je op de eerste of de laatste dag van een seizoen bent geboren, zal jouw teken afhangen van wanneer de zon zich in het volgende teken bewoog. Dus als de zon om 12.00 uur Ram in Stier over gaat, zijn mensen die voor 12 uur zijn geboren een Ram, terwijl mensen die na 12 uur zijn geboren een Stier zijn. Je zal jouw geboortehoroscoop met jouw geboortetijd moeten opzoeken om te weten te komen welk zonneteken bij jou hoor.

Maanteken

Je maanteken vertegenwoordigt de innerlijke jij – wie je bent als je alleen bent en hoe je jezelf ziet. Het geeft ook aan hoe je jouw emoties verwerkt en communiceert wat je nodig hebt.

Jouw maanteken is een belangrijke plaatsing wanneer we kijken naar compatibiliteit, omdat het je vertelt hoe je je emotioneel veilig kunt voelen. Als jouw maanteken hetzelfde element (Vuur, Water, Aarde of Lucht) of dezelfde modaliteit is (Kardinaal, Vast, of Beweeglijk) als die van je partner, helpt het je elkaar te begrijpen.

Wat de maantekens nodig hebben :

Maan in Vuurtekens: Aandacht, avonturen, een partner of vrienden die net zoveel om je geven.
Maan in Aardetekens: Werk, routine, stabiliteit.
Maan in Luchttekens: Intellectuele stimulatie, nieuwe dingen, sociale interactie.
Maan in Watertekens: Alleen zijn, zorg.

De ascendant (ook wel rising sign genoemd), is hoe je jezelf profileert. Het is je eerste indruk, hoe anderen je zien en hoe je omgaat met de wereld.

De ascendant is superbelangrijk omdat het de hele geboortekaart bepaalt. Je geboortekaart is een wiel dat verdeeld is in 12 huizen, één voor elk dierenriemteken. De volgorde van deze huizen wordt bepaald door het rijzende teken.

En kleine tip: Als je de meest nauwkeurige horoscooplezing wilt, lees dan degene voor je ascendant. Astrologen schrijven horoscopen voor rijzende tekens (niet voor zonnetekens) omdat ze de ascendant gebruiken om uit te zoeken waar de gebeurtenissen in je horoscoop plaatsvinden.

Hoe de rising signs overkomen:

Vuurtekens: Energiek, extravert, competitief.
Aardetekens: Vastberaden, geaard, gelijkmatig.
Luchttekens: Nieuwsgierig, spraakzaam, rusteloos.
Watertekens: Emotioneel, rustig.

Tot slot

Het leren kennen van je volledige horoscoop en niet alleen je zonneteken is superbelangrijk om alle aspecten van je persoonlijkheid te begrijpen. Sommige mensen kunnen zich zelfs meer identificeren met hun ascendant of maanteken dan met hun zonneteken.

Als je jezelf en je vrienden, familie en partner probeert te begrijpen, moet je rekening houden met de hele geboortehoroscoop.

Waarom je je niet identificeert met je sterrenbeeld

- RECLAME -

X