LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Er zijn weinig dingen waar wij meer van houden dan een excuus om onze vriendinnen te verzamelen en elkaar op te peppen. Hoewel je je beste vriendinnen het hele jaar door liefde kunt en moet tonen, is er ook een semi-officiële dag om je vriendschap te te vieren – allemaal dankzij onze persoonlijke superheld, Leslie Knope van Parks and Recreation. De dag waar we het over hebben is natuurlijk Galentine’s Day.

Weg met Valentine in met Galetine?

Er is niets mis mee om 14 februari met je partner door te brengen of de Valentijnsdate van je dromen te beleven, maar er is iets speciaals aan het vieren van de eeuwige liefde die hoort bij vriendschappen, hoe je ook denkt over V-Day zelf.

Of je nu nieuw bent in het concept of gewoon op zoek bent om je Galentine’s Day festiviteiten naar een hoger niveau te tillen, we got you.

Wanneer is het Galentine’s Day?

Volgens Leslie Knope valt Galentine’s Day op 13 februari, de dag voor Valentijnsdag.

Waar komt Galentine’s Day vandaan?

Net als Festivus en Slapsgiving daarvoor is deze feestdag ontstaan uit een televisieshow. Galentine’s Day kwam voor het eerst voor in een aflevering van Parks and Recreation uit 2010 (met de toepasselijke titel “Galentine’s Day”, mocht je je dat afvragen). In deze aflevering organiseert Leslie een brunch voor al haar beste vrienden, compleet met cadeautjes, hartjes, liefdesverklaringen en natuurlijk de sleutel tot een goed feest: veel mimosa’s.

Waarom Galentine’s Day vieren?

Uiteindelijk gaat Galentine’s Day gewoon om plezier maken en speciale herinneringen maken met je beste vrienden en vriendinnen. Er is geen goede of verkeerde manier.

Hoe kun je Galentine’s Day Vieren?

Ten eerste, net als Valentijnsdag staat het je absoluut vrij om Galentine’s Day over te slaan als het niet jouw ding is. Toch kan het ook zeker de moeite waard zijn om de feestdag een kans te geven.

Het goede nieuws is dat, omdat Galentine’s Day zo nieuw is, er geen goede of verkeerde manier is om het te vieren. Zonder eeuwenlange traditie kun je hier je eigen regels maken. Veel mensen kiezen ervoor om Leslie Knope – de voormoeder van Galentine’s Day – te eren door een wafel- en cocktailbrunch te organiseren. Als ontbijt niet jouw ding is, kun je je vrienden verzamelen voor een tapas happy hour, een reservering maken bij een leuk restaurant, een mani-pedi afspraak met de groep maken, of gewoon champagne drinken en herdenken hoe geweldig het is om een paar uur lang in een kamer vol met je favoriete mensen te zijn.

Beter nog, je hoeft niet eens je huis uit of een broek aan te trekken voor deze gelegenheid. Als je bestie op lange afstand woont, kun je het vieren door ze een leuk verzorgingspakket te sturen en even bij te praten tijdens een lange FaceTime. Of je kunt de dag gebruiken om jezelf te verwennen! Je bent zelf ook een “Gal”, dus laat jezelf wat liefde zien, of dat nu is met een gloednieuwe Galentine’s Day outfit of een luxe spa dag. Het is jouw Galentine’s Day, en je kunt vieren wat je wilt.

Vier Galentines Day in plaats van Valentine’s Day!

- RECLAME -

X