LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Terwijl sommige gebeurtenissen in ons leven willekeurig zijn, zijn andere juist nuttige tekens het universum. We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, een reeks tekenen of gebeurtenissen die zó tot nadenken zetten of zo emotioneel zijn dat ze geen toeval zijn.

Dit fenomeen heet een synchroniciteit. Het wordt gedefinieerd als een betekenisvol toeval – een gebeurtenis aan de buitenkant die spreekt tot iets aan de binnenkant – in tegenstelling tot een willekeurige gebeurtenis. Als het iets voor ons betekent, wordt het automatisch iets diepers.

Synchroniciteit is naar onze mening de beste methode om een second opinion van het universum te krijgen over je eigen intuïtie.

Hier een kleine inleiding over wat synchroniciteit werkelijk is, hoe je het kan herkennen, hoe het verschilt van toeval, en hoe je er meer voor open kunt staan in je leven.

Waar komt de term synchroniciteit vandaan?

De term synchroniciteit werd bedacht door Carl Jung – de beroemde Zwitserse schrijver, denker en psycholoog – als “een betekenisvol samenvallen van twee of meer gebeurtenissen waarbij iets anders dan de waarschijnlijkheid van toeval in het spel is”.

De gebeurtenis is betekenisvol omdat wat er in de buitenwereld gebeurt, iets weerspiegelt wat er in je binnenwereld gebeurt. Een voorbeeld is het opruimen van een kast en het vinden van foto’s van een oude schoolvriend met wie je al 10 jaar geen contact meer hebt gehad, en dagen later een e-mail krijgen van diezelfde oude vriend.

Synchroniciteit in spiritualiteit

Synchroniciteiten zijn niet zomaar toevalligheden die bedoeld zijn om ons te verrassen (hoewel ze dat zeker kunnen doen). In plaats daarvan zijn spirituele synchroniciteiten strategisch georkestreerd en perfect op elkaar afgestemd om een boodschap over te brengen, leiding te geven of ons ervan te verzekeren dat we op het juiste pad zitten. De meesten van ons merken veel dingen op, maar we kiezen er meestal voor om te geloven dat ze niets met ons te maken hebben. Spiritueel gezien is alles wat we zien met een reden voor ons neergezet.

Synchroniciteiten kun je zien als nuttige duwtjes in de rug die je op het juiste pad houden. Spiritueel gesproken doen synchroniciteiten zich voor wanneer een externe kracht (zoals spirituele gidsen of engelen) of een interne kracht (onze intuïtie) ons een boodschap wil sturen of leiding wil geven.

Een synchroniciteit ervaren vs. een synchroniciteit zoeken

Een synchroniciteit wíllen zien

Het zoeken naar synchroniciteiten is iets wat vaker te zien is bij mensen die minder bekend zijn met spiritualiteit. Ze zijn geneigd om betekenis te zoeken in iets waar geen betekenis achter zit. Sommigen noemen dit “magisch denken”.

Zo moet je bijvoorbeeld een beetje voorzichtig zijn als het gaat om schijnbare synchroniciteiten op social media zoals Facebook en Youtube en alles wat te maken heeft met online advertenties. Die platforms hebben algoritmes die speciaal zijn gemaakt om jou content aan te bevelen op basis van je online gewoonten – waar je over praat, waar je over post en waar je naar zoekt.

Een synchroniciteit ervaren

Een synchroniciteit is het soort vreemde toeval dat de neiging heeft om je te overvallen. Het gaat vaak gepaard met een gevoel van ongeloof en zelftwijfel: zie ik dit echt?

Synchroniciteit wordt niet gedreven door een verlangen. Een goede vuistregel die je kunt gebruiken om te bepalen of iets al dan niet synchroon is – afgezien van de intuïtieve trekkracht – is of het je overvalt of niet. Als het je verrast, is het waarschijnlijk een synchroniciteit. Als je er actief naar zoekt, is het dat waarschijnlijk niet.

Je vindt geen synchroniciteiten, ze vinden jou.

Synchroniciteiten, wat zijn het en hoe herken je ze?

- RECLAME -

X