LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Er zijn veel verschillende spirituele plekken over de hele wereld die verschillende culturen en religies vertegenwoordigen. Of je nu een reiziger bent die spirituele energie zoekt of gewoon nieuwsgierig bent naar de geschiedenis van verschillende religies, deze plekken zijn het bezoeken waard. Hier zijn vijf van de meest spirituele plekken over de hele wereld.

Es Vedrà – Ibiza

Of je nu in mystiek gelooft of niet, Es Vedrà zal zeker indruk op je maken. Dit kleine rotseiland aan de zuidwestkant van Ibiza maakt deel uit van het natuurreservaat Cala d’Hort, gelegen in Sant Josep de Sa Talaia. Deze kolossale rots, die 413 meter hoog is, is onbewoond.

Het eiland staat bekend als energiek en de “derde meest magnetische plek op aarde” na de Noordpool en de Bermudadriehoek. Es Vedrà bestaat uit kalksteen – dat is geen magnetische metaal, maar ook al is er geen bewijs voor de aantrekkingskracht, er zijn genoeg meldingen van navigatie-instrumenten die worden beïnvloed wanneer men in de buurt van het gebied komt.

Es Vedrà is een bijzondere ontmoetingsplaats voor spirituele mensen die zich komen verbinden met de helende energie. Het gevoel dat je krijgt als je daar bent, is iets onbeschrijfelijks, dus mijn beste aanbeveling is om erheen te gaan en je eigen conclusies te trekken. Toen wij er waren, raakten we totaal ontspannen en stil.

Antelope Canyon – Arizona VS

Ruim een 4 jaar geleden maakte we een 4 uur durende autorit naar Antelope Canyon, één van de mooiste en meest mysterieuze canyons ter wereld. De canyon ligt in Page, Arizona en is alleen toegankelijk via een rondleiding.

Toen we de canyon binnenstapten, kregen we onmiddellijk een gevoel van sereniteit en rust. Het voelde alsof weop een heilige plaats waren.

Het Navajo volk beschouwt Antelope Canyon als een zeer heilige plaats met een diepe religieuze betekenis. Voor leden van de Navajo Nation is het betreden van de Canyon hetzelfde als het betreden van een kathedraal. Zij moeten voor het betreden een pauze inlassen om hun gedachten respectvol en bedachtzaam te ordenen. Voor hen is Antelope Canyon een symbool van de gaven en de kracht van Moeder Natuur en wordt het om de vier jaar gezegend als de Navajo de natuurlijke elementen bedanken die de wonderbaarlijke schoonheid ervan hebben gevormd.

Uluru en Kata Tjuta – Australië

Het Uluru-Kata Tjuta National Park is enorm uitgestrekt, over meer dan 327.414 hectare van de Australische outback, en is de thuisbasis van twee van ’s werelds meest iconische rotsformaties, Uluru en Kata Tjuta. Uluru en Kata Tjuta, die honderden meters boven de vlakte uitsteken, zijn niet alleen prachtig om naar te kijken en te verkennen – hun geschiedenis en culturele betekenis zullen je versteld doen staan.

Voor de Anangu die al duizenden jaren in het Rode Centrum wonen, draait het leven om de Tjukurpa (soms ten onrechte de Dreamtime genoemd). Dit is de voorouderlijke periode waarin de wereld werd gevormd. Voor hen is Uluru niet zomaar een rotsformatie, maar een levend wezen – en een heilige plaats die gerespecteerd moet worden.

Spirituele plekken met voelbare energie

- RECLAME -

X