LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Je hebt waarschijnlijk wel eens mensen horen praten over spiritual awakenings of spiritueel ontwaken en hoe dit kan leiden tot meer verlichte (laten we zeggen, “ontwaakte”) mensen. Maar wat betekent spiritueel ontwaken eigenlijk en wat houdt het eigenlijk in? In dit blog beantwoorden we jouw vragen.

Wat is spiritueel ontwaken?

Spiritueel ontwaken kan in het begin best wel zenuwslopend zijn, omdat het ons vaak laten worstelen met vragen als: Wie ben ik en waarom ben ik hier? Maar er kan ook juist een bepaald element van verwondering en opwinding zijn wanneer we merken dat we ons plotseling heel levendig voelen.

Een spiritual awakening is een oproep tot een hoger bewustzijn en een dieper mentaal bewustzijn. Het proces van spiritueel ontwaken brengt persoonlijke transformatie en een verschuiving in iemands wereldbeeld teweeg.

Wat veroorzaakt spiritueel ontwaken?

Een spiritueel ontwaken kan door alles worden veroorzaakt, van het volledig alledaagse tot het volledig levensveranderende.

Een spiritual awakening kan dus spontaan zijn, maar voor de meeste mensen worden ze veroorzaakt door grote veranderingen in het leven of trauma’s zoals levensbedreigende ziekten, auto-ongelukken, echtscheidingen, oorlog, pandemieën, kwart- of midlifecrises, geestelijke gezondheid crises zoals klinische depressie of angst, of zelfs een bijna-doodervaring. Een andere mogelijkheid is dat een spiritual awakening wordt veroorzaakt door mensen die een spirituele “deur” voor je openen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een twinflame of een zielsverwant.

Uiteindelijk kan alles wat je aanmoedigt (of dwingt) om je leven vanuit een meer spiritueel perspectief te bekijken, je op het pad naar ontwaken zetten.

Spiritueel ontwaken symptomen

Er zijn veel symptomen waaraan je spiritual awakenings kunt herkennen. Symptomen van spiritueel ontwaken zijn in feite niet alleen emotioneel, maar ook psychologisch en zelfs fysiek. Hier zijn drieëntwintig van de meest voorkomende symptomen die er zijn. In ons blog symptomen van spiritueel ontwaken lees je er meer over.

1. Je hebt het gevoel dat je leven een leugen is
2. Je verlangt naar betekenis en een doel
3. Je begint (jezelf) diepe vragen te stellen
4. Je voelt je verloren of alleen
5. Je begint diepe empathie te ervaren
6. Je verlangt ernaar om alleen te zijn
7. Gesprekken lijken oppervlakkig
8. Je wil jouw baan opzeggen
9. Je hebt behoefte aan authenticiteit en de waarheid
10. Je wordt je bewust van je oude negatieve gewoonten
11. Je ervaart angst
12. Je wordt gevoeliger
13. Je wil van de wereld een betere plek maken
14. Je wil heel graag begrijpen wie je bent
15. Je intuïtie is versterkt
16. Je voelt meer verwondering en nieuwsgierigheid
17. Je begint onvoorwaardelijk lief te hebben
18. Je ziet dat we allemaal één zijn

De fases van spiritueel ontwaken

Het proces van spiritueel ontwaken is complex en voor iedereen anders. In werkelijkheid kan het niet in overzichtelijke categorieën worden ondergebracht.

Dat gezegd hebbende, is het wel handig om een ​​soort “kaart” te hebben om te bepalen waar je je nu bevindt. Om die reden hebben we geprobeerd om de verschillende fases van spiritueel ontwaken voor je in kaart te brengen.

Fase 1 – Je ongelukkig, moedeloos en verloren voelen
Fase 2 – Je perspectieven verschuiven
Fase 3 – Je bent op zoek naar antwoorden en betekenis
Fase 4 – Je vindt antwoorden en ervaart een doorbraak
Fase 5 – Je voelt je gedesillusioneerd en verloren
Fase 6 – Je besteedt aandacht aan inner work
Fase 7 – Je voelt je verbonden en aligned

Heb je behoefte aan meer informatie over wat de verschillende fases precies inhouden? Lees dan ons blog de fases van spiritueel ontwaken.

Spiritueel ontwaken

- RECLAME -

X