LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vraag je je af of je mogelijk een spiritual awakening doormaakt, ben je nieuwsgierig wat je kunt ervaren wanneer je een spiritual awakening doormaakt of heb je onze blog over spiritueel ontwaken gelezen? We hebben de meest voorkomende symptomen voor jou op een rijtje gezet. Zo kun je meer inzicht krijgen in jouw spiritueel ontwaken.

1. Je hebt het gevoel dat je leven vals is

Alles wat je hebt geloofd, gebouwd en waar je naar toe hebt gewerkt, voelt niet meer als jouw waarheid. Je leven voelt niet alsof het van jou is. Je voelt je niet meer jezelf – bijna alles waar je ooit van genoot, geeft je geen betekenis of voldoening meer.

2. Je hunkert naar betekenis en doel

Je verlangt er diep naar om de zin van je leven te vinden. Je hebt geen idee wat je doel is, maar je wilt het wanhopig vinden. Er is een gevoel dat er iets in je “ontbreekt” (zoals een deel van je ziel).

3. Je begint (jezelf) diepe vragen te stellen

Vragen als “Waarom ben ik hier?” “Wat is het doel van het leven?” “Wat gebeurt er na onze dood?” “Waarom lijden mensen?” ontstaan. Je begint meer filosofisch te denken. Dergelijke diepgaande gedachten kunnen je zelfs een beetje van streek maken omdat je de antwoorden niet weet.

4. Je realiseert je welke overtuigingen écht van jou zijn

Je begint te zien hoeveel overtuigingen, gevoelens en waarden eigenlijk niet van jou zijn, maar van andere mensen om je heen of die je hebt geërfd van jouw cultuur. Je groeit in zelfbewustzijn.

5. Je voelt je verloren of alleen

Niets in je leven lijkt nog zin te hebben. Je hebt het gevoel alsof je door een eindeloze wildernis dwaalt. Je hebt moeite om je te verhouden tot degenen met wie je ooit een hechte band had. Denk hierbij aan je vrienden, collega’s op het werk en familieleden.

6. Je wil je leven ‘zuiveren’

Je bent het zat om je gestrand, depressief en hopeloos te voelen. Je voelt de behoefte om je leven te vereenvoudigen en op te ruimen. Dit kan betekenen dat je de banden met bepaalde mensen verbreekt, je gewoonten opnieuw beoordeelt, oude dingen weggooit, verhuist plek om te wonen, ergens anders gaat werken of zelfs het grootste deel van je bezit weggeeft.

7. Je begint diepe empathie en mededogen te ervaren

Naarmate je meer aandacht besteedt aan de vele ontberingen waar zowel de mensheid als de natuur mee te maken heeft, ontwikkel je meer mededogen. Je empathie wordt gewekt en je vindt het misschien moeilijk om met de intensiteit van je gevoelens om te gaan. Dit is een cruciaal punt in je innerlijke transformatie: je verdooft de pijn die je voelt met verslavingen, of je vindt gezonde manieren om je emoties te accepteren en te uiten.

8. Je verlangt ernaar om alleen te zijn

Je snakt naar eenzaamheid. Waar je ooit extravert was, ervaar je nu de introverte kant van jezelf. Je brengt veel tijd alleen door met introspectie en het genieten van de stilte. Koste wat het kost probeer je sociaal contact te verminderen. Op dit punt kun je het contact met veel oude vrienden verliezen.

9. Gesprekken lijken oppervlakkig

Je realiseert je dat maar heel weinig mensen comfortabel zijn met praten over passie, emoties, betekenis en de ziel. In gesprekken voel je je rusteloos en geïrriteerd door de koetjes en kalfjes. Je afkeer van oppervlakkige gesprekken trekt je meer naar eenzaamheid. Je kunt een eenzame wolf worden of juist een opstandige vrije geest.

10. Je wil je baan opzeggen

Ook al heb je jarenlang gewerkt aan het behalen van je diploma, het opzetten van je carrière en het realiseren van een promotie, je voelt een grote leegte. Je baan geeft je niet langer het gevoel van voldoening dat je nodig hebt. Je hunkert naar meer.

11. Je verlangt naar authenticiteit en de waarheid

Trouw zijn aan jezelf krijgt de hoogste prioriteit. Je haat het om te doen alsof en om de oude maskers op te zetten die je vroeger droeg. Je wil volledig authentiek zijn. 

12. Je wordt je bewust van je oude negatieve gewoonten

Je bent je pijnlijk bewust van je gebreken en destructieve gewoonten. In jou ontstaat een sterke drang om de lei schoon te vegen en opnieuw te beginnen.

15. Je ervaart angst en/of depressie

Je kunt diepe periodes van aanhoudende angst doormaken. De schok van je spiritueel ontwaken geeft je een onstabiel gevoel.

13. Je wordt gevoeliger

Alles raakt je meer. Je voelt de energie van anderen sterker, de pijn van je dierbaren intenser en de moeilijkheden in het leven dieper dan ooit tevoren. Tegelijkertijd voel je een verbinding met dieren en de natuur. Je begint je meer thuis te voelen in de natuurlijke wereld (in plaats van in de door de mens gemaakte wereld).

14. Je wil de wereld een betere plek maken

Als alles is gezegd en gedaan, wil je de wereld een betere plek achterlaten. Je begint aan ‘het grote plaatje’ te denken. Dit verlangen om echt impact te maken vertaalt zich naar het actief helpen van anderen of het vinden van een levensdoel dat aansluit bij jouw verlangen.

15. Je wil heel graag begrijpen wie je bent

Er rijzen eindeloze vragen over jouw identiteit en jouw leven, bijvoorbeeld: “Wie ben ik?” “Waarom ben ik geboren?” “Wat moet ik hier doen?” “Wat is het doel van mijn bestaan?” Als gevolg hiervan begin je veel zelfhulpboeken en spirituele teksten te lezen. Geen wonder dat je hier terecht bent gekomen!

16. Je intuïtie is versterkt

Geleidelijk aan begin je te luisteren naar de stille, zachte stem van binnen. Je laat het jouw beslissingen leiden en je kunt geheime berichten van uw onderbewustzijn ontvangen. Je kunt zelfs in contact komen met jouw spirituele gidsen, spirit animal of andere spirituele helpers. Uiteindelijk begin je je verborgen spirituele gaven en talenten te ontdekken dankzij het leren vertrouwen op je intuïtie.

17. Meer synchroniciteit

Je begint je bewust te worden van de vele tekenen en voortekenen die het leven je brengt. Het leven wordt veel ontvankelijker en interactiever met jou. Serendipiteit en déjà vu nemen toe. Je kunt zelfs tal van mystieke ervaringen ondergaan.

18. Je voelt meer verwondering en nieuwsgierigheid

De kleinste dingen beginnen je vreugde en geluk te brengen: een vallend blad, een spinnenweb, de lach van een kind, een vlinder, de zon. Het leven wordt niet langer genegeerd – het wordt gezien als magisch, verbazingwekkend en mooi.

19. Je begint onvoorwaardelijk lief te hebben

Naarmate de barrières van het ego instorten, begin je van andere mensen te houden zonder verwachtingen of voorwaarden (dit omvat zelfliefde). Je verliest interesse in drama, conflicten en alles wat haat in stand houdt.

20. Je ziet dat we allemaal één zijn

Je begrijpt niet alleen intellectueel dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, maar je voelt het diep in je botten. Je realiseert je dat onze gedachten en overtuigingen de werkelijkheid beïnvloeden, en dat we allemaal fragmenten zijn van één groot Geheel. Als je volledig hebt ervaren dat we deze Eenheid zijn, vind je eindelijk vrede. Soms kan deze fase jaren of zelfs een heel leven duren.

 

De symptomen van spiritueel ontwaken

- RECLAME -

X