LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

In de huidige tijd, waarin we er voortdurend naar streven om de allerbeste versie van onszelf te zijn (op een Instagram-waardige manier), is het niet ongewoon dat we ons zelf de grond in boren. Hoewel het geweldig is om ernaar te streven al je dromen waar te maken, kan al die inspanning zijn tol gaan eisen.

Omdat we allemaal moeite hebben om het vol te houden, is het niet alleen fijn om te leren om prioriteit aan jezelf te geven en de tijd te nemen om voor jezelf te zorgen, maar ook absoluut noodzakelijk. Selfcare is geen luxe – het is een must. De manier waarop je voor jezelf zorgt, en de tijd die je toestaat om te herstellen en uit te rusten, is net zo belangrijk als de tijd die je besteedt aan het creëren van je droomleven. Als je tijd voor jezelf neemt, creëer je de ruimte die je nodig hebt om een goed en vol leven te leiden.

Bovendien, als je overbelast, overgepland of oververmoeid bent, zijn de dingen waarvan je weet dat ze goed voor je zijn vaak de eerste dingen die verdwijnen. En als dat gebeurt, kan het concept van de bestie versie van jezelf verdwijnen. Dus – prioriteit geven aan self care stelt je in staat om je leven soepel en effectief te leiden, en het beste uit jezelf te halen bij alle prioriteiten en uitdagingen die op je pad komen.

Selfcare tips

Hier zijn onze beste tips om prioriteit te geven aan selfcare:

1. Wijd 15 minuten per dag aan jezelf

Dit zal niet afnemen van je productiviteit – het zal het verhogen. Neem de tijd om je met jezelf te verbinden en besteed aandacht aan wat je nodig hebt. Is het schrijven in een dagboek? Wandelen door het park? Mediteren? Wat het ook is – neem het op als een belangrijk onderdeel van je dag (idealiter niet 15 minuten voor het slapen gaan).

2. Wees aardig voor jezelf

Erken dat je je best doet. Zoals we weten is vergelijking de dief van vreugde. Loop dus je eigen race, en wees lief voor jezelf wanneer je in de vergelijkingsval terechtkomt.

3. Wees realistisch

Als je takenlijst (werk of privé) uit de hand loopt, stel dan elke avond de drie belangrijkste dingen vast die je de volgende dag wilt bereiken. Door het op te delen in kleine, haalbare stappen, kun je vooruitgang zien en een gevoel van voldoening krijgen.

4. Voed je lichaam wat het nodig heeft

Er is niets erger dan je ellendig te voelen en dat gevoel te verergeren door je lichaam te voeden met het verkeerde voedsel. Plan je maaltijden en kies het eten dat je het beste voedt, zodat je het beste kunt presteren.

5. Let op hoe je tegen jezelf praat

Besteed een dag aan het luisteren naar de manier waarop je tegen jezelf praat. Is het op een positieve, liefdevolle manier? Of sla je jezelf voortdurend in elkaar? Zelfs als je je down voelt, leer jezelf aan om tegen jezelf te praten zoals je tegen je beste vriendin zou praten op haar slechtste dag.

6. Ga van social media af

Het constante bombarderen van gefilterde levens zijn niet bepaald bevorderlijk voor een positieve gemoedstoestand. Dus schakel je apps uit (of verwijder ze als je echt dapper bent), en ga in plaats daarvan achter wat face-to-face interacties aan.

7. Zet jezelf op de eerste plek

Hoewel we allemaal schuldig zijn aan het overplannen van ons leven… wanneer was de laatste keer dat je iets voor jezelf hebt ingepland? Zet je training, je manicure of je leestijd in je agenda en houd je eraan.

8. Slaap!

De voordelen van een goede nachtrust zijn er te veel om op te noemen. Bereid je dus voor op 7 tot 8 uur hoogwaardige slaap, het liefst een paar uur voor middernacht.

9. Verwen jezelf!

Net zoals je nu tegen jezelf gaat praten als een goede vriend(in), ga je jezelf ook als een vriend(in) behandelen. Haal bijvoorbeeld een klein bosje bloemen voor jezelf op, trakteer jezelf op je favoriete snack of doe iets waar je blij van wordt. Of het nou een lekker lang bad nemen is of je favoriete pizza bestellen, treat yourself!

10. Ontdek wat voor jou belangrijk is

Omdat we zo omringd zijn door mededelingen van anderen, is het gemakkelijk om meegesleurd te worden in het streven naar wat iedereen wil. Een nieuwe auto? Een nieuwe jurk? Een perfect stel buikspieren? Deze dingen zijn geweldig als ze belangrijk voor je zijn, maar alleen omdat ze belangrijk zijn voor iemand anders betekent niet dat jij ze aan je prioriteitenlijstje moet toevoegen. Besteed wat tijd aan het bepalen van wat jou het meest gelukkig maakt, en ga achter die dingen aan.

Heb jij selfcare tips? Deel ze in de commenst hieronder!

Selfcare is belangrijker dan ooit

- RECLAME -

X