1. Super fijne lijst. Ik heb sinds kort de switch van mijn vriend er weer bij gepakt, omdat we toch weer vaker binnen zitten in de herfst/winter maanden. Ik hoop dat er meer van dit soort lijstjes komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Soms is het fijn om te relaxen met een spelletje op schoot. Even lekker je eigen ding doen. Toch kunnen sommige games best stressvol zijn, waardoor je niet echt tot rust komt. Je hebt veel games die je in de verleiding kunnen brengen om je console tegen de muur te gooien. Als je net als wij liever tot rust komt tijdens het spelen van games, dan zijn knusse games perfect voor jou. Dus pak een dekentje, zet een kopje thee voor jezelf, steek wat kaarsjes aan en pak je nintendo switch alvast bij de hand! Wij hebben hier de leukste nintendo spelletjes op een rijtje gezet.

1. Unpacking

Het leven gaat met ups en downs, en dat is de kern van Unpacking. Unpacking is het verhaal van een geleefd leven, met alle vreugde, verdriet, liefdesverdriet en opwinding die daarbij horen. Het mooie verhaal dat door de puzzels heen, maakt het spel echt de moeite waard.

Unpacking Nintendo Switch
Bron: Gamepur

2. Spiritfarer

Je speelt als Stella (vergezeld door haar schattige kat Daffodil, die optioneel door een andere speler kan worden bestuurd), die het roer moet overnemen als nieuwe Spiritfarer: een mythologische veerbootkapitein die een oceaan vol fantastische eilanden bevaart op zoek naar geesten om te huisvesten en, uiteindelijk, naar hun laatste rustplaats bij de Everdoor te brengen.

Als je de geesten tevreden houdt met lekker eten en goede knuffels (de knuffelanimaties voor elke gast zijn gewoon geweldig), kunnen ze je ook helpen op je reis, soms met het verzamelen van grondstoffen of het kweken van planten, maar ook met schattige tekenen die ze voor je hebben gemaakt.

Spiritfarer Nintendo Switch
Bron: Polygon

3. Hoa

Hoa is een prachtige puzzel-platformgame met mooie muziek, een ontspannen sfeer en adembenemende handgeschilderde kunst die lijkt op een Studio Ghibli-film. Het spel is perfect om een avondje mee op de bank uit te rusten. Het spel heb je namelijk redelijk snel uitgespeeld in ongeveer 2 uur.

Hoa Nintendo Switch
Bron: Nintendo Blast

4. Life is Strange – True Colors

Niet iedereen heeft altijd zijn/haar emoties even goed in de hand, maar wat als je emoties van anderen zou kunnen zien en zelfs voelen (empaths can relate)? Dat is het thema in de nieuwste toevoeging van de Life is Strange franchise, Life is Strange: True Colors. Wat Life is Strange zo bijzonder maakt, is de manier waarop alles in beeld wordt gebracht. Het voelt als een interactieve film waarbij je helemaal zelf bepaalt hoe het verhaal verloopt en eindigt.

Life Is Strange: True Colors
Bron: IGN

5. Stardew Valley

Stardew Valley biedt een knus gevoel dat heel uniek is. De muziek die met elk seizoen verandert past perfect bij het 16-bit plattelandsstadje, en alle activiteiten bieden je zowel rust in je dagelijkse routines als opwinding in de mysteries van het land. Of je nu wilt boeren, vissen, monsters bevechten, knutselen, mijnen, ieders beste vriend wilt worden of een beetje van alles wilt doen, dit boerenavontuur heeft heel veel te bieden en het wordt telkens beter met elke gratis update.

Stardew Valley
Bron: Stardew Valley

6. Animal Crossing – New Horizons

Het spelen van Animal Crossing New Horizons vergt de nodige tijd, en dat is precies de charme ervan. You either love it or you hate it: je begrijpt de ontspannende vibe van de game of je haren gaan er recht van overeind staan, en dat geldt ook voor het nieuwste deel: New Horizons. De game volgt de echte klok en dat vergt veel geduld. Het doel van het spel is om jouw onbewoonde eiland om te toveren tot een paradijs. Een groot deel van het spel draait om vissen, insecten vangen, kunst verzamelen, hout sprokkelen, steen delven en knutselen. En het mooiste van alles? Alles wat je doet/bereikt wordt gevierd en de eilandbewoners zijn altijd bereid je een compliment of cadeautje te geven.

Animal Crossing: New Horizons Nintendo Switch
Bron: Nintendo

7. A Short Hike

Het uitgangspunt is heel eenvoudig – je gaat een korte wandeling maken op een berg. Dat is het doel, maar onderweg ontmoet je andere mensen en word je afgeleid, maar het doel blijft altijd hetzelfde. En dat komt allemaal samen om ervoor te zorgen dat A Short Hike een prachtig spelletje is. Het is een ervaring die een glimlach op je gezicht tovert.

A Short Hike Nintendo Switch
Nintendo

8. Yonder

Soms heb je gewoon behoefte aan een relaxte game, waarin je vooral lekker veel kunt ontdekken en verkennen. De kern van het verhaal in Yonder draait om het vinden van sprites die over het hele eiland zijn verstopt en waarmee je de Murk kunt laten verwijderen die het eiland bederft en de voortgang of geheimen blokkeert. Het verhaal is vlot en eigenzinnig.

Yonder: The Cloud Catcher Chronicles Nintendo Switch
Bron: AllGamers

9. Sky: Children of the Light

Dit spel is misschien wel de beste ervaring die je tot nu toe op de Switch kunt krijgen. De beelden zijn gewoonweg prachtig ongeacht of je in de handheldmodus speelt of op het grote scherm. Alles draait om ontdekken. Je glijdt over zandvlaktes en vliegt over wolken op zoek naar nieuwe gebieden. Je doel is om verdwaalde sterren te helpen om terug naar hun originele plek in de lucht te keren. Deze reis onderneem je niet alleen, want je komt allerlei andere spelers tegen om vriendschappen mee te sluiten. En het beste van alles, Sky Children of the Light is gratis!

Sky Children of the Light
Bron: GameRevolution

10. Cozy Grove

Gezien de naam van het spel, kon deze game natuurlijk niet ontbreken uit deze lijst. Het spel is heel ontspannend en ziet er heel mooi uit. Cozy Grove is namelijk handgetekend en heeft daardoor een hele eigen stijl. In de game kom je als spirit scout terecht op een spookachtig eiland. Je dwaalt iedere dag door het bos waarbij je geheimen ontdekt en spoken helpt om hun rust te vinden. Deze spoken geven je opdrachten en op die manier kom je steeds verder in het verhaal en breid je het eiland steeds meer uit.

Cozy Grove Nintendo Switch
Bron: Nintendo

Rustige nintendo spelletjes

- RECLAME -

X