LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Cosy games zijn als een warme knuffel na een lange dag. Hoewel het nog steeds een relatief opkomend genre is, bieden ze een ontspannende en meeslepende ervaring die ideaal is voor zowel gamers als niet-gamers.

1. The Last Campfire

Deze fijne indie-game voor één speler combineert elementen van avontuurlijke fantasy-games en puzzelplatformers. Je speelt als een schattig wezentje dat alleen bekend staat als Ember. Ember lijkt op een gigantische kussensloop met ledematen, heel schattig!

The Last Campfire zit vol metaforen. Het spel belicht dagelijkse uitdagingen die mensen in het leven tegenkomen – van zelftwijfel en het overwinnen van angst. Dit zijn allemaal emoties die Ember weet over te brengen zonder enige vorm van dialoog.

The Last Campfire
Bron: Engadget

2. Dorfromantik

Dorfromantik spelen is super ontspannend. De landschappen zijn prachtig getekend en lijken speelgoedachtig door de bewegende treinen. Het is gewoon een fijne plek om te zijn. De tijd gaat hier niet voorbij en niemand heeft iets van je nodig. Niets telt af terwijl je overweegt om de volgende tegel te plaatsen dus je kunt er zo lang over doen als je wilt. 

Dorfromantik Nintendo Switch
Bron: Nintendo

3. Jenny LeClue

Houd je van mysteries en puzzels oplossen? Dan is dit spel iets voor jou. Wij werden op slag verliefd op Jenny LeClue. De voice acting, de personages en de wereld.. alles is perfect. Het resultaat is een mysteriespel dat heel toegankelijk is (zeker een aanrader voor mensen die nog niet veel spelletjes gespeeld hebben) en ook erg moeilijk weg te leggen is.

Jenny LeClue - Detectivú
Bron: IGN

4. Inbento

Inbento is een heel lief spel. Het heeft eenvoudige mechanica en vereist geen uren om het onder de knie te krijgen. Er zijn meer dan honderd niveaus en het spel is heel goedkoop, wat betekent dat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je niet genoeg hebt gekregen voor je geld. Wat Inbento zo leuk maakt is het sterke kattenthema, dat gepaard gaat met schattige puzzels om op te lossen. 

inbento is een zeer verslavend puzzelspel dat een plaats verdient in de verzameling van elke puzzelfan, zelfs als je een hondenmens bent in hart en nieren. 

Nintendo Switch spel Inbento
Bron: Inbento

5. Bee Simulator

Heb jij altijd al het gevoel willen hebben dat je kunt vliegen? Dan is dit het spel voor jou. In Bee Simulator spel ben je namelijk een klein bijtje dat net is geboren. Nadat je het beestje een naam hebt gegeven, word je gelijk aan het werk gezet. Zo moet je leren vliegen en stuifmeel verzamelen.

Bee Simulator Nintendo Switch
Bron: GamingTrend

6. The first Tree

Er is iets met minimalistische spellen dat ons echt raakt, de focus op het verhaal, verhaal en nog eens het verhaal. Wij zijn altijd helemaal weg geweest van verhalende spellen, en The First Tree is precies dat én meer. In ongeveer anderhalf uur neemt het spel je mee op een ongelooflijke reis door een droom, waarin je een vos speelt die op zoek is naar haar welpen.

The First Tree Nintendo Switch
Bron: Nintendo

7. The Legend of Zelfda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een volgens ons echt een meesterwerk. Het spel is een Zelda spel geworden zoals nooit tevoren. Deze verfrissende nieuwe aanpak werkt, en voelt ondanks de totaal andere focus van gameplay meer als Zelda dan ooit. Zelda ging altijd al over het verkennen van plekken en het oplossen van puzzels, en in Breath of the Wild staat dit meer centraal dan ooit. Het is aan jou om deze spelwereld te verkennen, om talloze puzzels op te lossen en Hyrule te redden van een mogelijke ondergang. In welke volgorde je dat doet mag je zelf weten, want vrijheid staat centraal.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Nintendo Switch
Bron: Nintendo

8. Child of Light

Elegant. Een woord wat je niet vaak ziet wanneer het gaat om een spel te beschrijven én toch gebruiken we het. Er is gewoon geen betere manier om Child of Light te beschrijven. De game is net zoals Hoa handgeschilderd. Het gevoel van warmte en sentimentaliteit is terug te zien in alle aspecten van het spel. Van de personages tot de liefdevol gedetailleerde slaganimaties tijdens het gevecht.

Child of Light Nintendo Switch
Bron: Steam

9. Gris

Direct bij het zien van een paar screenshots of een trailer viel ons op hoe uitzonderlijk mooi Gris is. Dat bleek absoluut geen promotietrucje te zijn, want Gris houdt deze stijl van begin tot eind vast. In Gris speel je een jonge vrouw die haar pijn en verdriet een plek probeert te geven. Gris brengt je naar hoge pieken en diepe dalen. Soms zak je zo diep, dat je niet weet hoe je daar ooit weer uit gaat komen. Later vlieg je zo hoog dat het universum aan je voeten ligt. Het is een heel emotioneel spel en een hele unieke ervaring.

GRIS Nintendo Switch
Bron: Colossal

10. Professor Layton

Een ander detective spel wat leuk is om te spelen naast het spel Jenny LeClue is Professor Layton. Het verhaal duurt tussen de 15 en 20 uur om uit te spelen, maar er is nog heel veel extra’s in dit spel wanneer je het voor de volle 100% wilt uitspelen. Het spel is gebaseerd op puzzels en mysteries die door de inwoners van de stad worden gegeven. Het is niet nodig om alle puzzels op te lossen om verder te komen, maar sommigen zijn wel verplicht. Ook moet je soms een bepaald aantal puzzels hebben opgelost voordat je verder kunt met het verhaal. Een leuke uitdaging voor de puzzelaars onder ons!

LAYTON'S MYSTERY JOURNEY Nintendo Switch
Bron: Adventure Gamers

Rustgevende nintendo spelletjes

- RECLAME -

X