LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

De heersende planeten zijn de bazen van de dierenriem. Zij maken de dienst uit en beïnvloeden hoe elk sterrenbeeld zijn zaken leidt, en ook hoe alle anderen zich onder hun invloed gedragen.

Sterrenbeelden en planeten

Hieronder, onze gids voor de heersende planeet van elk teken en wat elk sterrenbeeld betekent voor de rest van de dierenriem.

Ram en de heersende planeet Mars

Ram, als het eerste teken van de dierenriem, ben jij het oudste kind in deze familie. Jij bepaalt het tempo, terwijl de rest van de wereld achter de feiten aanloopt. De pure kracht van je vastberadenheid en gedrevenheid brengt je waar je heen moet, en snel. Simpel gezegd, je bent een krijger. Het is dan ook logisch dat de Ram wordt geregeerd door Mars, de planeet van de actie en volgens de oude Romeinse mythologie de God van de Oorlog. Bij Mars draait alles om energie, passie en starten, waardoor de Ram een onmiskenbaar zelfvertrouwen heeft. Je weet niet alleen dat je de klus zult klaren, maar je weet ook zeker dat er niemand is die er beter voor geschikt is. Dat is Mars die spreekt.

Wat betekent het voor de rest van ons? (21 maart – 19 april)

Tijdens het Ram seizoen voelen we allemaal de invloed van Mars. Terwijl je Ram-vrienden hun verjaardagskaarsjes uitblazen, voelen de andere tekens zich vaak ook zelfverzekerder en uitgedaagd om in actie te komen. Dit betekent dat het een geweldige tijd van het jaar is om een project te beginnen of een nieuw blad om te slaan. Laat van je horen op het werk of confronteer een vriend met wie je problemen hebt. Zoek je innerlijke krijger en laat hem zijn gang gaan – we wedden dat je als eerste over de eindstreep komt.

Stier en de heersende planeet Venus

Als je aan Venus denkt, is de kans groot dat je denkt aan liefde, schoonheid of vrouwentennis. Als je een Stier bent, zijn de eerste twee (en misschien de derde, maar dat is meer een persoonlijke voorkeur) bijzonder relevant voor jou. Als liefhebber van lekker eten, sensuele stoffen, fijne kunst en, nou ja, liefde, waardeer je alles wat esthetisch aantrekkelijk is. Venus’ invloed is sterk in het teken van de stier, en moedigt Stieren aan om hun zintuigen te verwennen. De Godin van de Liefde speelt ook een rol in je diepe loyaliteit en toewijding aan degenen om wie je geeft. Ze laat er geen gras over groeien als het om haar hart gaat, en jij ook niet.

Wat betekent het voor de rest van ons? (20 april – 20 mei)

Wanneer het Stier-seizoen aanbreekt, kan elk sterrenbeeld dit zien als een kans om meer te doen van waar ze van houden. Sta open voor je zintuigen – waar trekken ze je naartoe? Gun jezelf de tijd om te genieten van de dingen die je aandacht trekken. Breng een hele dag door in een warenhuis om je te verkleden, of verdwaal urenlang in een kunstmuseum. Tijdens het Stier-seizoen brengt de kracht van Venus ons meer in contact met de schoonheid van de wereld om ons heen, maar ook in onszelf. Zie dit als een geschenk en verwen jezelf.

Tweelingen en de heersende planeet Mercurius

Tweelingen, jij wordt geregeerd door Mercurius, de planeet van de communicatie. Verrast? Dacht het niet. In de Romeinse mythologie was Mercurius de boodschapper van de goden. Hij bracht nieuws en deelde meningen. De planeet moedigt Tweelingen aan hetzelfde te doen, vandaar hun wijdlopige aard. Alle drie de luchttekens (Tweelingen, Weegschaal en Waterman) zijn intellectueel gedreven, maar de nadruk van Mercurius op het verstand moedigt vooral Tweelingen aan om meer te leren, te denken en te delen.

Wat betekent het voor de rest van ons? (21 mei – 20 juni)

Het begin van de zomer zou elk teken kunnen inspireren om hun geest meer te gebruiken dan gewoonlijk. Je zou je geïnspireerd kunnen voelen om meer te lezen dan je standaard dosis van het dagelijkse nieuws of je te verdiepen in een onderwerp waarin je geïnteresseerd bent. Begin een nieuwe podcast. Kijk naar een moordmysterieshow. Zoek een probleem tot op de bodem uit en los het op. Tweelingen over de hele wereld zullen de geactiveerde geesten van de andere tekens met glinstering in hun ogen verwelkomen. Laat de debatten maar beginnen!

Kreeft en de heersende planeet De Maan

Kreeft, je gevoelens veranderen net zo snel als de getijden. Misschien is dit een gevolg van het feit dat je geregeerd wordt door de maan, de planeet die verantwoordelijk is voor de eb en vloed van de menselijke emotie. De maan beïnvloedt hoe we ons voelen, en Kreeft jij voelt… veel. Je kunt gevoeliger zijn dan de andere tekens en meer in contact staan met je innerlijke diepten. Je stemmingen kunnen snel veranderen, maar je bent er altijd zeker van wat ze zijn. De maan vertegenwoordigt ook de hemelse “moeder” figuur, die Kreeften beïnvloedt om diep te geven om de banden van thuis en familie en een voorliefde voor zorg te ontwikkelen. Je zult je snel realiseren dat je, door de invloed van de maan, van anderen precies datgene verlangt wat jij biedt: veiligheid en comfort.

Wat betekent het voor de rest van ons? (21 juni – 22 juli)

Het Kreeftenseizoen valt midden in de zomer, wanneer we het warm hebben en verlangen naar de oceaan of naar zonnebaden op het zand (onze innerlijke krabben komen naar buiten). Het is gedurende deze tijd dat alle tekens dingen krachtiger kunnen aanvoelen of een sterkere aantrekkingskracht voelen naar onze families en geliefden. Dit kan resulteren in een achtbaan van emoties, maar als je leunt in de mogelijke humeurigheid (zomer blues zijn echt!), zou je kunnen merken dat je je relaties versterkt en je veiliger voelt. Jouw emoties in een baan om de aarde kunnen ups en downs hebben, maar net als de maan cirkel je altijd weer terug naar huis.

Leeuw en de heersende planeet: De Zon

De zon regeert over jou, Leeuw. De helderste ster voor het helderste teken, het is logisch dat je planetaire heerser af en toe een zonnebril nodig heeft. Dat heb jij ook. Je uitbundigheid, je vriendelijkheid, je schijnbaar oneindige voorraad energie – het is allemaal te danken aan de invloed van de zon. De zon vertegenwoordigt het individu, de kernprincipes die maken wie we zijn. Het is dus logisch dat jij het meest met jezelf bezig bent. Hoewel dat misschien negatief klinkt, is het ook een kracht. Je staat in contact met jezelf, bent trots op wie je bent en niet bang om dat van de daken te zingen.

Wat betekent het voor de rest van ons? (23 juli – 22 augustus)

Het Leeuwenseizoen breekt aan als de zomer afzwakt en we afscheid nemen van de spannendste tijd van het jaar (we kunnen dit in de commentarenrubriek aanvechten). Ondanks alles waar je begin augustus afscheid van neemt (zomervrijdagen, schoolvakantie, het algemene concept van warmte), is het ook een natuurlijk moment om hallo tegen jezelf te zeggen. De invloed van de zon tijdens het Leeuwenseizoen moedigt iedereen aan om zich op een diepere manier met zichzelf te verbinden dan gewoonlijk. Misschien voel je je in deze tijd van het jaar zelfverzekerder, of meer bereid om bevriend te raken met de mensen om je heen. Volg je instincten en laat jezelf stralen. We verdienen het allemaal om van tijd tot tijd in de schijnwerpers te staan.

Maagd en de heersende planeet Mercurius

Je hebt misschien gemerkt dat er meer tekens zijn dan planeten. Geboren om problemen op te lossen, zijn jullie Maagden bekwame delers, en jullie heersende planeet is geen uitzondering. Je deelt je heersende planeet Mercurius met het sterrenbeeld Tweelingen. Mercurius behandelt namelijk ook logica, redeneren en productiviteit (geef toe, Maagd, je drie favoriete dingen). Mercurius’ invloed op Maagd komt tot uiting in een aangeboren vermogen om te onderscheiden en te discrimineren, waardoor jouw sterrenbeeld een geboren criticus is, in de goede zin van het woord.

Wat betekent het voor de rest van ons? (23 augustus – 22 september)

Ondanks het instinct van de meeste mensen om in januari fris te beginnen, is het Maagd-seizoen misschien wel de beste tijd voor een “persoonlijke voorjaarsschoonmaak”. Mercurius’ nadruk op het scheiden van het kaf van het koren kan iedereen in een meer georganiseerde mindset duwen. Duidelijke communicatie, opgeruimde werkruimtes en vaste schema’s kunnen je echt helpen om je draai te vinden. En het Maagdenseizoen is wanneer je het beste kunt slagen in het (her)winnen van een gevoel van controle. Volg het voorbeeld van je mede Maagden – ruim op, ontstress en vertel de wereld wie de baas is. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze luisteren.

Weegschaal en de heersende planeet Venus

Nog een dubbele planeet. Weegschaal, je deelt jouw heersende planeet Venus met Stier. Voor jou komt Venus tot uiting in je diepe toewijding aan evenwicht en partnerschap. Door de invloed van Venus hecht je veel waarde aan harmonie. Zowel in jezelf als in je relaties. Je bent een natuurlijke bemiddelaar; je waardeert eerlijkheid en oprechtheid terwijl je hard werkt om degenen die je liefhebt te beschermen. Jouw relaties betekenen veel voor je. Je bent er trots op een goede vriend en partner te zijn en zoekt die kwaliteiten ook in anderen.

Wat betekent het voor de rest van ons? (23 september – 22 oktober)

Als je al een tijdje van plan bent om met een oude vriend bij te praten of een haperende relatie op te lossen, dan is het Weegschaalseizoen een goed moment om dat te doen. We voelen ons allemaal misschien meer geneigd om in andermans schoenen te gaan staan in deze tijd. Daag jezelf uit om nieuwe perspectieven te krijgen en graaf diep in je relaties. Laat de liefdesplaneet je aanmoedigen om de band met je naasten te koesteren en open te staan voor degenen met wie je het niet eens bent. Je zult je waarschijnlijk evenwichtiger voelen als je dit hebt gedaan.

Schorpioen en de heersende planeet Pluto

Schorpioen, je hebt een donkere kant. Misschien komt dat omdat je wordt geregeerd door Pluto. De kleine maar machtige planeet die het verst van de zon draait. Pluto wordt geassocieerd met duisternis, het onderbewuste, dood en wedergeboorte. Niet bepaald luchtige dingen, maar je houdt er niet van als dingen luchtig zijn. Je verlangt naar mysterie en intensiteit. Pluto speelt een rol in je nooit aflatende fascinatie voor alles wat stiekem en ondergronds is. Dit vermogen om in contact te komen met je onbewuste zelf maakt je een van de krachtigste tekens in de dierenriem.

Wat betekent het voor de rest van ons? (23 oktober – 21 november)

Tijdens het Schorpioen-seizoen kunnen we allemaal baat hebben bij het oplossen van onze eigen mysteries. Welke geheimen verberg je voor jezelf? Welke diepe gedachten en gevoelens zijn verborgen, wachtend om te worden uitgepakt? Dit is de tijd om jezelf uit te dagen om te transformeren op welke manier je dat ook nodig vindt. Misschien probeer je een angstige of terugkerende droom tot op de bodem uit te zoeken, of misschien moet je gewoon even bij jezelf te rade gaan en een beetje dieper graven. Wat het ook is, gebruik Pluto’s kracht om met jezelf in contact te komen. Weet je wat leuker is dan op een mysterie stuiten? Er een oplossen.

Boogschutter en de heersende planeet Jupiter

Je bent een hardloper, denker en doener, je bent altijd in beweging. Als laatste vuurteken word je geregeerd door Jupiter, de planeet van geluk, voorspoed en verkenning (van zowel kennis als spiritualiteit). Dat is een hele mond vol, maar gelukkig heb je altijd honger naar meer. Je bent het beste avontuurlijke maatje dat iemand zich kan wensen – je wilt alles zien en ervaren en de kans is groot dat je daar plezier in hebt. Je hebt een bepaalde energie over je. Mensen worden aangetrokken door jouw spontaniteit en positieve vibe. Er is niemand beter om de bezienswaardigheden te zien en de wereld mee te verkennen dan jij.

Wat betekent het voor de rest van ons? (22 november – 21 december)

Iedereen zou zichzelf moeten stimuleren tijdens het Boogschutter seizoen. De invloed van Jupiter maakt ons allemaal avontuurlijker, dus waarom zou je deze tijd van het jaar niet gebruiken om uit je comfortzone te stappen? Ga naar nieuwe plaatsen in je stad, maak een wandeling in je buurt, observeer bezienswaardigheden die je misschien nog niet eerder hebt opgemerkt. Tijdens het Boogschutter-seizoen heeft iedereen het geluk aan zijn kant. Dus neem risico’s en kijk waar je terechtkomt. Als je valt, stof jezelf dan af en probeer het opnieuw. Een paar schrammen zullen de levensvreugde van een Boogschutter niet stoppen.

Steenbok en de heersende planeet Saturnus

Saturnus regeert Steenbok, en Steenbokken houden van regels. Saturnus vertegenwoordigt verantwoordelijkheid, hard werken en vastberadenheid. Sommigen noemen het de taakmeester van de planeten, die iedereen in toom houdt en zorgt voor directe routes naar de eindstreep. Saturnus heeft ook veel te maken met het leren van lessen en het begrijpen van beperkingen. Steenbokken kunnen erg kritisch naar zichzelf zijn. Je bent hard voor jezelf als dingen niet volgens plan gaan en je probeert altijd van je fouten te leren zodat ze niet opnieuw gebeuren. De invloed van Saturnus maakt van Steenbokken degenen die je altijd in je team wilt hebben en tegelijkertijd degenen die je niet wilt teleurstellen.

Wat betekent het voor de rest van ons? (22 december – 19 januari)

Het Steenbok seizoen is een drukke tijd van het jaar. De feestdagen, het nieuwe jaar, veel (te veel) familie etentjes. Het is een tijd van bezinning en diep nadenken waarin iedereen, ongeacht het sterrenbeeld, de successen van het jaar viert, rouwt om de mislukkingen, en goede voornemens maakt voor het komende jaar. Iedereen kan zich in deze periode wat vastberadener voelen om van het verleden te leren, of om het perfecte cadeau in te pakken en indruk te maken op je schoonfamilie. Laat je aan de regels houden tijdens het Steenbok seizoen. Je voelt je misschien niet de meest spontane, maar je zult je goed voelen over hoe in controle je bent. Kom maar op met het nieuwe jaar.

Waterman en de heersende planeet Uranus

Waterman, je bent een frisse wind zowel letterlijk (je bent het laatste luchtteken van de dierenriem) als figuurlijk (je bent bedreven in het geven van je eigen draai aan alles wat je aanraakt). Dat komt omdat je geregeerd wordt door Uranus, de planeet van originaliteit, innovatie en verruimd bewustzijn. De energie van Uranus bevordert degenen die buiten de gebaande paden treden en zich verdiepen in nieuwe manieren van denken. Watermannen zouden bijvoorbeeld het teken kunnen zijn dat het meest open staat voor een praktijk als astrologie. Jullie zijn vaak bereid dingen die verder gaan dan wat je tastbaar kunt zien te verkennen. Van Uranus wordt ook gedacht dat hij natuurrampen bestuurt. Anderen zien dat ook in jou, Waterman. Je bent een kracht om rekening mee te houden als het gaat om je passies en interesses.

Wat betekent het voor de rest van ons? (20 januari – 18 februari)

We kunnen er allemaal van profiteren om in contact te komen met onze gekke kant en het Waterman seizoen is de perfecte tijd om dat te doen. Dat paar schoenen waarvan je bang bent dat je collega’s ze niet zullen waarderen? Draag ze. Dat album dat je hebt ontdekt en dat nog niet in de Top 40 is beland? Speel het op je volgende feestje. De theorie die je hebt over het boek dat je vorige week hebt gelezen? Begin een boekenclub en bespreek het met je vrienden. Breng je wildste ideeën naar voren, je gekste dromen. Je excentriciteiten verdienen tijd om te schitteren.

Vissen en de heersende planeet Neptunus

Vissen, jij wordt geregeerd door Neptunus, de God van de Zeeën in de Romeinse mythologie. Neptunus vertegenwoordigt dromen, de verbeelding en alle spirituele dingen. Je loopt over van creatieve energie en verwerpt het hyperrealistische. Je verkiest in de wolken te leven, zwevend boven de rest van de wereld. Op de grens tussen fantasie en realiteit. Het is deze droomachtige toestand die jou zo bijzonder maakt. Je staat in contact met een diep niveau van emotie en verbindt je met anderen door je vermogen om waar te nemen en je in te leven.

Wat betekent het voor de rest van ons? (19 februari – 20 maart)

Tijdens het Vissen seizoen kunnen we ons allemaal een beetje spiritueler voelen. Dat zal natuurlijk voor iedereen iets anders betekenen, maar voor het grootste deel kun je verwachten dat je je bijzonder gevoelig gaat voelen voor de emoties van anderen en de energie van je omgeving. Laat je ontspannen in dit bewustzijn en kijk wat je opvalt. Misschien voel je de onderliggende stress van een collega of de hernieuwde passie van een vriend voor een hobby of project. Laat deze waarnemingen je inspireren en verheugen. Nu je de wereld door een fisheye bril ziet, wil je hem misschien wel nooit meer afzetten.

Planeten en hun invloed op ons

- RECLAME -

X