LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

In Nederland wordt de Wet van Aantrekkingskracht toepassen steeds populairder. Je hebt het misschien al vaker voorbij zien komen of Instagram of Pinterest. Wil jij meer weten van de Law of Attraction? Lees dan snel verder!

Wat is de Law of Attraction?

De Law of Attraction betekent in het Nederlands de Wet van Aantrekking. Simpel betekent de Wet van Aantrekking dat we dingen in ons leven kunnen aantrekken waar we ons op focussen. Misschien ken je de quote ‘alles wat je aandacht geeft groeit‘ wel? Die quote raakt de kern van de Law of Attraction.

De Law of Attraction stelt dat positieve gedachten positieve resultaten in iemands leven brengen, terwijl negatieve gedachten negatieve resultaten brengen. Het is gebaseerd op het geloof dat gedachten een vorm van energie zijn en dat positieve energie succes aantrekt op alle gebieden van het leven, waaronder gezondheid, financiën en relaties.

Hoe pas je de Law of Attraction toe?

De Law of Attraction kun je toepassen door te manifesteren. Manifesteren is eigenlijk niets meer en niets minder dan je gedachtes werkelijkheid te laten worden. Wanneer jij bijvoorbeeld wakker wordt met tegenzin en de gedachte ‘ik ben moe en ik heb geen zin om te werken’, dan manifesteer je eigenlijk dat je geen energie hebt en een negatieve dag tegemoet gaat vol tegenzin. Je begint je dag met een hele andere energie en overtuiging wanneer je opstaat met de gedachte ‘ik heb vandaag genoeg te doen en ik heb er zin in’.

Onbewust of bewust manifesteren we allemaal de hele dag door. Het lastige is helaas dat heel veel van onze gedachtes gedurende dag negatief zijn. Wanneer het meerendeel van onze gedachten negatief is, slaat de balans door naar het negatieve en zul je moeilijk positieve dingen in je leven aantrekken. Manifesteren is een skill die je moet leren. Je kunt het oefenen door bewuster met je gedachtes om te gaan, zodat je het manifesteren voor je kunt laten werken om je droomleven te creëren.

Overtuiging is key!

Het is belangrijk dat je gelooft in wat je visualiseert. Als je affirmeert dat je succesvol bent, maar diep in je hart aan jezelf twijfelt.. dan werkt geen enkel moodboard en geen enkele visualisatie. Manifesteren begint bij liefde voor jezelf en vertrouwen in jezelf.

Wanneer we geloven dat we geen goede dingen verdienen, gedragen we ons op een manier die onze kansen op geluk saboteert. Wij zijn allemaal our own worst critic. We zijn geneigd om erg hard voor onszelf te zijn. Dit kan voor een negatieve spiraal zorgen. Door de manier waarop we tegen en over onszelf praten, keren we de negatieve patronen in ons leven de rug toe en creëren we meer positieve, productieve en gezonde patronen.

Begin met het toepassen van de Law of Attraction!

Journaling
Het opschrijven van je gedachten kan je helpen om je gewoonte-gedachtepatronen beter te leren herkennen om te zien of je neigt naar optimisme of pessimisme en meer te leren over het veranderen van negatieve denkpatronen.

Vision board
Maak een visueel geheugensteuntje dat je helpt een positieve mindset te behouden, gemotiveerd te blijven en je te richten op je doelen.

Acceptatie
In plaats van je te richten op wat er mis is met het heden of wat er veranderd moet worden, werk je aan acceptatie van de dingen zoals ze zijn. Dit betekent niet dat je niet moet blijven werken aan een betere toekomst. Het betekent dat je jezelf niet verliest in de wens dat het nu anders zou moeten zijn.

Wees lief voor jezelf
Als je worstelt met zelfkritiek, stel je dan tot doel om elke dag positieve zelfpraat te hebben. Na verloop van tijd zal dit veel gemakkelijker gaan en zul je merken dat het moeilijker is om negatief te blijven denken.

Belangrijk om te onthouden

Een probleem met de interpretatie die sommige mensen geven van de Wet van Aantrekking, is dat deze suggereert dat het geloof dat goede dingen naar ons toe zullen komen zonder enige vorm van actie vanuit onszelf.

De Law of Attraction is een positieve overtuiging die aanzet tot proactief gedrag dat op zijn de geweldige resultaten met zich meebrengt. Je haalt je voordeel niet alleen uit je houding – het is het gedrag dat de houding inspireert dat echte verandering creëert.

We kunnen onze omstandigheden niet altijd controleren. Waar we wél invloed op hebben zijn onze reacties erop. De Wet van Aantrekking kan zorgen voor het optimisme en de proactieve houding die samenhangt met veerkracht in moeilijke situaties

Law of Attraction

- RECLAME -

X