LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We weten niet welke omstandigheden ertoe hebben geleid dat je alleen bent. Misschien heb je een scheiding achter de rug, ben je verhuisd naar een ander land, maak je een spiritueel ontwaken door, ben je op een leeftijd waarop de meeste vrienden en familieleden overleden zijn, weet je niet hoe je anderen kunt bereiken – we weten het niet. Maar we willen dat je weet dat alleen zijn niet altijd iets negatiefs hoeft te zijn.

Alleen zijn staat niet gelijk aan eenzaam zijn

Voordat we ingaan op de ins en outs van gelukkig alleen zijn, is het belangrijk te begrijpen dat alleen zijn niet hoeft te betekenen dat je eenzaam bent. Natuurlijk kun je alleen zijn en je eenzaam voelen, maar die twee hoeven niet altijd samen te gaan.

Tips om je op weg te helpen

Deze tips zijn bedoeld om je op weg te helpen. Ze zullen je leven misschien niet van de ene op de andere dag veranderen, maar ze kunnen je helpen om je beter te voelen bij het alleen zijn.

Sommige zijn misschien precies wat je wilde horen. Andere hebben misschien geen zin voor jou. Vul ze gerust aan en vorm ze gaandeweg naar je eigen levensstijl en persoonlijkheid.

1. Vermijd jezelf te vergelijken met anderen

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer te voorkomen dat je jouw sociale leven vergelijkt met dat van anderen. Het gaat niet om het aantal vrienden dat je hebt of de frequentie van je sociale uitjes. Wat werkt voor een ander hoeft niet voor jou te werken. Vergeet ook niet dat je echt niet kunt weten of iemand met een heleboel vrienden en een gevulde sociale agenda daadwerkelijk gelukkig is.

2. Neem een stap terug van sociale media

Sociale media is niet slecht, maar als het scrollen door je feeds ervoor zorgt dat je je buitengesloten en gestrest voelt, neem dan een paar stappen terug. Die feed vertelt niet het hele verhaal. Bij lange na niet.

Je hebt geen idee of die mensen écht gelukkig zijn of alleen maar de indruk wekken dat ze dat zijn. Hoe dan ook, het is geen reflectie op jou. Dus, haal diep adem en plaats het in perspectief.

3. Neem een pauze van je telefoon

de volgende keer dat je alleen bent, zet je je telefoon uit en berg hem op voor een uur. Gebruik deze tijd om weer contact te maken met jezelf en te onderzoeken hoe het voelt om echt alleen te zijn.

Weet je niet zeker hoe je de tijd moet doorbrengen? Pak een pen en een notitieblok en schrijf dingen op die je graag doet als je de volgende keer alleen bent.

4. Neem jezelf mee op een date

Het klinkt misschien cliché, maar self-dates kunnen een krachtig middel zijn om te leren hoe je alleen gelukkig kunt zijn. Weet je niet zeker wat je moet doen? Stel je voor dat je probeert indruk te maken op een echte date. Waar zou je diegene mee naartoe nemen? Wat zou je willen dat diegene ziet of ervaart?

Neem nu jezelf mee op die date. Het voelt misschien een beetje vreemd in het begin, maar de kans is groot dat je minstens een paar andere mensen ziet die solo dineren of een filmkaartje voor één persoon kopen.

5. Get physical!

Lichaamsbeweging helpt endorfine vrij te maken. Als je nieuw bent met lichaamsbeweging, begin dan met een paar minuten per dag, al zijn het alleen maar ochtendstretches. Verhoog jouw activiteit elke dag met een minuut of twee. Naarmate je meer vertrouwen krijgt, kun je gewichtstraining, hardlopen of iets anders wat je leuk lijkt proberen.

Plus, als je je nog steeds ongemakkelijk voelt om alleen naar buiten te gaan, kan alleen naar de sportschool gaan een goed beginpunt zijn.

6. Breng tijd door met de natuur

Ja, nog zo’n cliché. Maar serieus, ga naar buiten. Relax in de achtertuin, maak een wandeling in het park of relax bij een strandje. Absorbeer de beelden, geluiden en geuren van de natuur. Voel de bries op je gezicht.

Uit onderzoek blijkt dat 30 minuten of meer per week in de natuur doorbrengen de symptomen van depressie kan verbeteren en de bloeddruk kan verlagen.

7. Probeer in kansen te denken

Sommige mensen vinden het bijzonder moeilijk om gelukkig te zijn als ze alleen wonen. Zeker, het is misschien wat stil, en er is niemand die alle verhalen aanhoort over hoe je dag was.

Maar alleen wonen heeft ook zijn voordelen (naakt stofzuigen, iemand?). Probeer te profiteren van de fysieke en mentale ruimte die het alleen wonen met zich meebrengt.

Neem alle ruimte in. Neem de hele dag de keuken in beslag om een lekkere maaltijd te bereiden waar je de komende week van kunt smullen. Probeer je een oude hobby weer op te pakken? Pak al je materialen en spreid ze uit over de vloer en beslis wat je wilt gebruiken voor je volgende project. Niet klaar met beslissen in één dag? Geen probleem!

Wees niet bang om hulp te vragen

Soms is het allemaal niet genoeg om gevoelens van verdriet of eenzaamheid van zich af te schudden. Overweeg een therapeut in te schakelen als:

  • Je overspannen bent en het moeilijk vindt om ermee om te gaan.
  • Je symptomen van angst hebt.
  • Je symptomen van depressie hebt.

Hoe je gelukkiger alleen kunt zijn

- RECLAME -

X