LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Het Enneagram is een systeem dat ons de negen manieren laat zien waarop de mensen in de wereld in het leven staan. Het Enneagram verklaart het “waarom” van alles wat we doen, denken en voelen. Deze negen types zijn gebaseerd op onze kernmotivaties. Als we ons verdiepen in het Enneagram, kunnen we onszelf beter begrijpen en beginnen te groeien.

Het Enneagram bestaat uit negen punten op een cirkel die onderling met elkaar verbonden zijn. Het model toont je gedrag onder stress of spanning en je gedrag als je ontspannen bent. Het laat je verder zien hoe jij toegang krijgt tot je volledige potentieel aan talenten en mogelijkheden. Je bent geen type je spéélt een type. In het Enneagram ontdek je waarom je dat doet. Het model geeft aan hoe je dat gedrag kunt veranderen door werkelijk bij je kracht te komen.

Het Enneagram laat je inzien hoe jij je gelukkig kunt voelen en hoe je makkelijker kunt communiceren. Het leert je anderen beter in te schatten, beter met anderen om te gaan en succes te behalen in wat je wilt.

Hoe vind ik mijn Enneagram type?

In tegenstelling tot de meeste persoonlijkheidstypesystemen is het niet zo eenvoudig als het afnemen van een test en het verkrijgen van een nauwkeurig resultaat. Je kunt zeker een enneagramtest doen, maar we raden je aan om niet aan alleen te vertrouwen op de antwoorden van dat soort tests.

Enneagramtests zijn vooral gebaseerd op het testen van je eigenschappen, wat nuttig is, maar eigenschappen bepalen niet je enneagramtype. Je kernmotivatie bepaalt je enneagramtype.

Je wordt niet in een hokje geplaatst

Het Enneagram spreekt van 9 persoonstypen, maar is in geen geval een model dat mensen in hokjes stopt. Het is juist een model dat jou helpt om uit een hokje te komen. Het laat je zien in welk patroon je zit en helpt je de weg naar buiten te vinden.

Idealiter zou een persoon alle 9 typen even sterk in zichzelf herkennen. Dit betekent dat de persoon in balans is. Maar 99% van alle mensen heeft toch één van de typen dat meer dominant aanwezig is. Daar is niets mis mee, maar het is goed om te onthouden dat het Enneagram het uiteindelijke doel heeft je weer in balans te brengen. Het dominante type noemen we ook wel het basistype.

Wat het enneagram jouw kan vertellen

Wie je bent

Het Enneagram begint met je te vertellen “wie” je bent. Dit is vergelijkbaar met de meeste persoonlijkheidstypesystemen. Bij het enneagram ben je één van de negen persoonlijkheidstypes.

Waarom je bent zoals je bent

Het Enneagram gaat dan dieper en vertelt u “waarom” u bent wie u bent. Het verklaart uw kernmotivatie die de drijvende kracht is achter al uw handelingen, gedachten en gevoelens.

Hoe te veranderen

Het Enneagram laat het er niet bij zitten. Het geeft je de instrumenten die je nodig hebt, zodat je weet “hoe” je moet veranderen. Dit is het verbazingwekkende van het Enneagram; het laat je zien hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn.

Het Enneagram, wat is het en waarom is het belangrijk?

- RECLAME -

X