LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Goede voornemens voor het nieuwe jaar staan vaak bekend als moeilijk vol te houden en richten zich vooral op dingen die we niet meer willen doen. Goede voornemens kunnen ons het gevoel geven dat we hebben gefaald voordat de eerste maand van het jaar zelfs maar is afgelopen. Waarom ruilen we dit jaar die strenge voornemens niet in voor iets positievers? Het mooie van intenties zetten is dat het je helpt om te focussen op wat je wél wil doen.

Wat is een intentie?

Bij het stellen van intenties gaat het erom wat je wél wilt in je leven, in plaats van wat je eruit wilt schrappen. Dit kan variëren van specifieke intenties zoals ‘Ik ben van plan promotie te maken op het werk’ tot meer subjectieve, naar binnen gerichte intenties zoals ‘Ik ben van plan om meer in het moment te leven’. Beschouw jouw intenties dus als duidelijke, beknopte wensen voor het komende jaar, naast uitvoerbare stappen die je kunt nemen om ze te bereiken.

Intenties zetten is een krachtige manier om vooruitgang te boeken in de richting van jouw doelen. Wij zijn een grote fan van visualisatie. Het nieuwe jaar is een geweldig moment om alles terug te halen, 365 dagen vooruit te kijken naar het lege canvas dat voor je ligt en inzichtelijk te krijgen wat je wilt van het jaar.

Waarom een intentie zetten?

Wanneer je een intentie zet, is het alsof je de basis legt voor wat je zou willen hebben, voelen en ervaren. Intenties bieden je de mogelijkheid om actief deel te nemen aan je leven zoals jij het wilt leven.

Hoe zet je intenties?

1. Stel een duidelijk doel. Stel een heldere intentie van wat je wilt bereiken.
2. Visualiseer je doel. Maak een beeld van je intentie in je hoofd, zodat je het goed kunt visualiseren en je erbij kunt blijven.
3. Richt je op wat je wilt. Sta open voor mogelijkheden die je helpt bij het bereiken van je intentie.
4. Wees geduldig. Intenties kunnen soms tijd nodig hebben om te manifesteren.
5. Blijf gemotiveerd. Je intentie kan je helpen om gemotiveerd te blijven om je doel te bereiken.
6. Wees proactief. Neem stappen en doe wat je nodig hebt om je intentie te verwezenlijken.
7. Blijf positief. Blijf je focus houden op waar je naar toe wilt.
8. Mediteer. Neem de tijd om te mediteren om je intenties te versterken.
9. Maak een plan. Maak een plan om je intentie te verwezenlijken.
10. Laat los. Loslaten van je intenties is belangrijk om je te helpen je doel te bereiken.

Intenties zetten stappenplan

Stap 1: Sta stil bij wat je wil

Sta stil bij jezelf om na te gaan wat je écht wilt. Je zult alleen aandacht besteden aan je intenties als ze ook echt belangrijk voor je zijn. Denk na over waar je gepassioneerd over bent en over de dingen die jou gelukkig maken. Wanneer voel je de meeste vreugde? Gebruik die momenten om je intenties te kiezen.

Het kan groot of klein zijn, iets specifieks zoals het kopen van een nieuwe auto, of algemener zoals meer in het moment leven. We raden je aan om wat dieper te graven om het gevoel onder het verlangen te begrijpen. Ons advies is om de intentie verbonden te houden met een gevoel in plaats van een heel specifiek gewenst resultaat. Vaak gaat er namelijk een dieper verlangen schuil achter een gewenst resultaat. Het gewenste resultaat kan bijvoorbeeld zijn om een ​​nieuwe baan te vinden, maar het onderliggende verlangen kan zijn dat je gewaardeerd wordt in het werk dat je doet.

Stap 2: Wie moet je zijn om je doelen te behalen?

Doelen gaan over doen en intenties gaan over zijn. Wanneer je je concentreert op wie je moet zijn om het doel te bereiken, wordt het doen makkelijker. Het kan helpen om een dagboek bij te houden over kwaliteiten die je graag zou willen hebben die je zullen ondersteunen bij het bereiken van je doel. Als jouw doel is om een ​​boek te schrijven, is een passende intentie bijvoorbeeld: “Ik ben van plan om van mijn creativiteit een prioriteit te maken”.

Stap 3: Tussendoelen stellen

Intenties zijn niet one-size-fits-all. Intenties zoals ‘gezonder zijn’ kunnen voor verschillende mensen enorm verschillende dingen betekenen. Voor de een betekent het meer sporten en voor de ander betekent het gezonder eten. Probeer specifiek te zijn met welke acties je gaat nemen om jouw intentie(s) uit te laten komen. Dus als je de intentie hebt om ‘gezonder te zijn’, concentreer je dan op je doelen door kleinere tussendoelen te stellen, zoals bijvoorbeeld: ‘2 keer per week een uur wandelen’.

Stap 4: Negatieve gedachten veranderen

Het niet geloven dat de intentie werkelijk mogelijk is voor jou is een veelvoorkomende uitdaging bij het zetten van intenties. Als dit voor jou het geval is, raden we je aan om je manier van denken bij te stellen om ervoor te zorgen dat je overtuigingen overeenkomen met je verlangen. Wanneer je je eigen intenties niet gelooft, wordt het heel erg lastig om je doelen te bereiken. Jouw mindset is ontzettend belangrijk als het gaat om intenties. Als je bijvoorbeeld van plan bent om liefde te vinden in een partner, maar je gelooft niet dat het mogelijk is, zoek dan waar liefde al aanwezig is in je leven. Dit kan je helpen om er meer van overtuigd te zijn dat er liefde in je leven is en dat deze liefde zich zal gaan uitbreiden.

Stap 5: Versterk jouw intenties

Intenties zijn deels praktisch en deels magisch. Vanuit wetenschappelijk oogpunt zijn de hersenen een overtuigingsmotor en zoeken ze altijd naar bevestigend bewijs om onze intentie of hypothese te bewijzen. Wat dat in praktische termen betekent, is als we eenmaal de nieuwe overtuiging of intentie hebben geïdentificeerd, we deze willen versterken met voorbeelden uit ons leven. Probeer daarom je intenties te versterken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld je intenties uitspreken naar jezelf of je intenties delen met een vriend of vriendin.

Stap 6: Jouw intenties kunnen met je meegroeien

Intenties zijn niet in steen gebeiteld. Intenties zijn constant bewegende doelen die veranderen en evolueren naarmate we groeien. Het heeft geen zin om je druk te maken over het stellen van de perfecte intentie. Geef jezelf toestemming om je intenties gaandeweg te veranderen en aan te passen. Dit helpt ook om de controle over de situatie los te laten.

Voorbeelden van intenties

Krachtige intenties zijn zo uitgebreid als je ze zelf wilt maken. Om je op weg te helpen, volgen hier enkele voorbeelden van duidelijke intenties die je kunt instellen:

Mijn intentie is om het goede voorbeeld te geven.
Mijn intentie is om onvoorwaardelijk lief te hebben.
Mijn intentie is om dingen niet meer persoonlijk op te vatten.
Mijn intentie is om geluk op natuurlijke wijze te manifesteren.
Mijn intentie is om de goedheid om me heen te zien.
Mijn intentie is om plan aardig te zijn, zelfs als ik onder druk sta.
Mijn intentie is om elke dag iemand aan het lachen te maken.
Mijn intentie is om anderen en mezelf te vergeven.
Mijn intentie is om mindfulness een belangrijk onderdeel van elke dag te maken.


Goede voornemens inruilen voor intenties

- RECLAME -

X