LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wat is een vision board?

Een vision board is een verzameling van foto’s, woorden en zinnen die bedoeld zijn om je te inspireren voor een bepaald doel. Je creëert een visie voor jezelf en een vision board kan je helpen je dromen te visualiseren. Een Vision Board kun je op verschillende manieren maken; op een prikboard, op een groot vel papier, maar sommigen gaan nu over op een digitaal vision board. Een digitaal vision board kun je bijvoorbeeld als achtergrond instellen op je computer, laptop, tablet of telefoon.

Het idee achter een vision boar is vrij eenvoudig. Door een vision board op een zichtbare plek te hebben met jouw persoonlijke doelen en intenties, wordt je er (on)bewust steeds aan herinnerd. Vision boards zijn verbonden met de Law of Attraction, die in essentie gaat over het aantrekken van waar je je op richt in je leven.

Soms, wanneer we nieuwe doelen willen bereiken, zijn we in het begin heel enthousiast en schrijven we ze allemaal op. Maar op een gegeven moment raken we het papier met de doelen kwijt, of we kijken nooit meer om naar het dagboek of de planner waarin we ze hebben opgeschreven. Op die manier vergeten we vaak de doelen die we voor onszelf hebben gesteld. Een vision board lost dit probleem op door je doelen elke dag voor ogen te houden, en positieve emoties op te roepen als je ernaar kijkt.

Vision board maken voor 2024

Zit je vol dromen en doelen voor 2024 en vraag je je af hoe je deze kunt visualiseren en realiseren? Een vision board is dan de perfecte oplossing! Het maken van een vision board is een leuke, creatieve en ontspannende activiteit waarbij je plaatjes, teksten en alles wat jou inspireert verzamelt en op een bord plakt. Deze visuele representatie van je dromen werkt als een dagelijkse herinnering en motivatie om te werken aan wat je écht wilt bereiken. Of het nu gaat om persoonlijke groei, carrièredoelen, reisplannen of gezondheidsdoelen, jouw vision board maakt je dromen tastbaar en zichtbaar!

https://www.tiktok.com/@michaela.witter/video/7313359821359615275?lang=en&q=vision%20board&t=1704287348199

Wat moet je op je vision board zetten?

De één vindt het makkelijker om een vision board te maken dan de ander. Jij hebt misschien al een duidelijk beeld voor jezelf en weet al precies wat je op jouw vision board wil zetten. Een ander heeft er misschien wat meer moeite mee. Of andersom! Vind je het lastig om een vision board te maken of weet je niet precies waar je moet beginnen? Dan kunnen de volgende stappen en voorbeelden je misschien helpen.

1. Denk na over wat je het afgelopen jaar hebt bereikt

Wat ging er dit jaar goed en hoe heb je dat bereikt? Is er iets dat je hebt bereikt waarop je je moet blijven richten, of waarop je wilt voortbouwen? Zo ja, overweeg dan om deze dingen ook te visualiseren op je vision board.

2. Denk na over wat je het komende jaar wil veranderen

Wat ging er dit jaar niet zoals je had gewild? Of wat hoopte je te bereiken, maar waar heb je geen belangrijke stappen in gezet? Als je niet plant, plan je om te falen. Als er iets is dat je wil bereiken, moet je bedenken wat je gaat doen om dat dit jaar te bereiken en hoe je dat in je vision board kunt opnemen.

Wanneer je bijvoorbeeld meer wil gaan sporten, kun je ervoor kiezen om afbeeldingen van een sportschool of iemand die hardloopt in je vision board te verwerken samen met krachtwoorden zoals; kracht, energie en conditie.

3. Bedenk je volgende grote doel

Het kan nuttig zijn om dromen en doelen te hebben voor verschillende gebieden van je leven, omdat het je aanmoedigt om nieuwe dingen te doen, maar ook om dingen die goed gaan in stand te houden en niet te vergeten.

Wat je grote doel voor 2022 ook is, zet dat in het midden van je bord, zodat het de centrale focus van je board is dit jaar. Het is prima als het in vergelijking met de andere delen meer ruimte inneemt.

4. Denk na over de richting die je wil inslaan

Als je nadenkt over de richting die je wilt inslaan met je leven, kunnen dit zoveel dingen zijn die je zelf wil. Het kan helpen om je vision board op te delen in verschillende secties, omdat dat het een algemeen beeld vormt van jouw ideale leven. De secties die je bijvoorbeeld kunt gebruiken zijn; familie/vrienden/echtgenoot, huis, financiën, carrière/werk, reizen, gezondheid, hobby’s of persoonlijke ontwikkeling.

5. Beslis wat er op je vision board komt

Uit de vier stappen hierboven heb je een lijst van dingen die je moet blijven doen, nieuwe doelen die je wil behalen, verlangens en aspiraties, en heb je nagedacht over de verschillende aspecten van je leven en de richting die je wil dat ze nemen. Je hoeft dit niet allemaal op je vision board te zetten. Van de lijst die je hebt gemaakt, werk je uit wat voor jou het belangrijkste is om je op te focussen. Dit zijn de dingen die je visueel wilt weergeven op je vision board. Nu kun je overgaan tot het leuke gedeelte, het daadwerkelijk maken van je ervan!

https://www.tiktok.com/@ginneynoa/video/7315840358255004961?lang=en

Hoe maak je een digitaal vision board?

Zoek plaatjes en woorden die je doelen weergeven en die je inspireren. Probeer te blijven zoeken totdat je een plaatje vindt dat echt bij je past. Als je een plaatje hebt gezien dat wel met je doel te maken heeft maar je niet heel enthousiast laat voelen, zul je nooit echt een connectie voelen als het eenmaal op je vision board staat.

Afbeeldingen en teksten kun je op verschillende manieren vinden. Je kunt je eigen foto’s gebruiken of juist inspirerende foto’s en quotes van Instagram en Pinterest halen.

Je kunt je vision board op verschillende manieren maken wanneer je al je beeldmateriaal hebt verzameld. Je kunt ervoor kiezen om je vision board in Photoshop te maken of juist in Canva. Canva heeft zoveel gratis als betaalde mogelijkheden. Begin met een leeg canvas en plaats al je foto’s en woorden. Canva heeft ook tekstvakken zodat je alle woorden of affirmaties die je nodig hebt kunt toevoegen – Photoshop en Canva zijn beide hele goede ontwerp tools dus er zijn veel teksteffecten die je kunt gebruiken om je board te laten opvallen.

Onze Canva Vision Board tips:

Tip: Als je geen Photoshop of online tool zoals Canva wil gebruiken, kun je ook gewoon een Word- of Powerpoint-document maken.

Wat doe je als je eenmaal een vision board hebt?

Een voordeel van je vision board op een prominente plaats is dat je er dagelijks over nadenkt. Op die manier kijk je er elke dag naar en besteed je tijd aan het visualiseren van je doelen. Je kunt je doelen hardop uitspreken of er gewoon een paar minuten naar kijken om rustig over je doelen na te denken. Persoonlijk denken wij dat het uitspreken van je doelen heel goed is. Op die manier hoor je je doelen en voelen ze haalbaarder aan. Probeer ze met overtuiging uit te spreken, alsof ze al gebeurd zijn. Door dit dagelijks te doen, houd je je doelen in je hoofd. De kracht van visualisatie kan zijn werk doen.

Een vision board maken

- RECLAME -

X