LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laat ons vooropstellen dat er veel piercings zijn die mensen kunnen krijgen en elk heeft zijn eigen betekenis. Voor sommigen worden piercings gezien als een manier om zich uit te drukken en voor anderen als een manier om hun individualiteit te tonen. Er is geen goed of fout antwoord, het komt gewoon neer op persoonlijke voorkeur en interpretatie.

Spirituele betekenis van de verschillende lichaams piercings

Piercings hebben van oudsher een diepere betekenis. In veel culturen hebben ze een diepe symboliek, die we hier onderzoeken.

De oudst bekende mens met piercings was meer dan 5000 jaar oud en was een gemummificeerd lichaam in de Oostenrijkse gletsjer.

Piercings hadden veel spirituele en morele betekenissen, ook voor de Egyptenaren, van wie velen piercings bleken te hebben op verschillende delen van hun lichaam, met name Toetanchamon, die is afgebeeld met piercings op zijn mummie.

Neus piercing

In de middeleeuwen was een neus piercing een teken van rijkdom en welvaart. En alleen mensen uit koninklijke en belangrijke families konden deze lichaamspiercing krijgen. Maar dat is vandaag de dag niet meer zo! Iedereen kan een neuspiercing laten zetten.

De spirituele betekenis van een neuspiercing is afhankelijk van de kant van de neus die je laat piercen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde staat de rechterkant van de neus voor mannelijke energie, terwijl de linkerkant voor vrouwelijke energie staat.

Indien correct gedaan, kan een piercing in de rechter- en linkerneusgaten ook acupressuurpunten activeren voor gezondheid van lichaam en geest en positieve balans.

Neus piercing rechts

Een piercing aan de rechterkant van de neus symboliseert zelfvertrouwen. Het laat zien dat je zeker bent van jezelf en je capaciteiten. Het staat ook voor consistentie in je leven en symboliseert een sterke spirituele verbinding met je partner.

Neus piercing links

Net als de rechterkant heeft ook de linkerkant van de neus een spiritueel voordeel. Indianen geloven dat de linker neusgat in verbinding staat met een vrouwelijk voortplantingsorgaan, dat op haar beurt de vruchtbaarheid beïnvloedt. Daarom kan een neuspiercing aan de linkerkant helpen om verontrustende energie los te laten die de vruchtbaarheid van een vrouw beïnvloedt.

Behalve voor vruchtbaarheid, geloofden de Afrikanen dat de linker neuspiercing kan helpen om menstruatiekrampen te verminderen en weeën te verlichten. De piercing versterkt ook je emotionele kracht en biedt bescherming tegen negatieve energie.

Septum piercing

Het septum is het kraakbeen of de brug dat je neusgat scheidt. De meeste vrouwen, vooral uit India, piercen het tussenschot en plaatsen er een ringetje of knopje doorheen.

Dit is een oud proces van lichaamsverandering dat teruggaat tot Egypte en Griekenland. Oude krijgersstammen doorboorden het tussenschot en plaatsten er een botje in om hun vijanden te intimideren.

In termen van spiritualiteit staat een septumpiercing voor vruchtbaarheid, net als een neusgatpiercing. In sommige culturen betekent het het volwassen worden van een vrouw en in andere is het een teken van succes.

Oor piercing

Een oorpiercing is een oud ritueel dat door verschillende culturen over de hele wereld wordt uitgevoerd.

In China kan acupressuur en acupunctuur op verschillende punten van het oor de gezondheid verbeteren en ziekten zoals Astma genezen.

In India opent de piercing van de oorlellen het binnenoor van een kind voor het ontvangen van bange geluiden die helpen de zonde te reinigen en de geest te voeden.

Lip piercing

In sommige culturen worden lip piercings gezien als een manier om in contact te komen met de geestenwereld.

Bovendien wordt aangenomen dat ze helpen de communicatiekanalen te openen tussen het fysieke en spirituele rijk.

Navel piercing

Een navelpiercing was oorspronkelijk bedoeld als teken van seksuele aantrekkingskracht, of om seksuele avances te maken naar de vrouw die hem droeg.

De betekenis van een navelpiercing kan variëren van persoon tot persoon, maar het kan een teken van zelfexpressie, vrijheid, kracht of vrouwelijkheid zijn.

Wenkbrauw piercing

Een wenkbrauwpiercing staat voor bewustzijn van het lichaam en iemands ego. Deze piercing wordt vaak geassocieerd met de term “stoer” of “badass”.

De meeste mensen dragen een kleine ring, stud of barbell in hun wenkbrauw, maar er zijn veel verschillende soorten wenkbrauwpiercings die kunnen worden gedragen. Sommige mensen kiezen voor meerdere wenkbrauwpiercings, waardoor ze een unieke uitstraling krijgen.

Tepel piercing

Tepelpiercings staan symbool voor sensualiteit. Deze piercings staan voor een vorm van seksuele expressie en kunnen een vrouw helpen haar sensualiteit te omarmen.

Tepelpiercings kunnen ook een uiting zijn van kracht en zelfvertrouwen. Voor sommige vrouwen kan het dragen van een tepelpiercing een gevoel van trots en moed geven.

Tepelpiercings kunnen ook een symbolische betekenis hebben. Ze kunnen worden gezien als een teken van liefde of een teken van een intieme relatie. Voor sommige vrouwen kan een tepelpiercing een sterkte-symbool zijn, dat hen helpt hun sensualiteit te omarmen.

Dit is wat jouw piercing betekent

- RECLAME -

X