LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

In de astrologie wordt elk van de 12 tekens van de dierenriem geassocieerd met een van de vier elementen. Als we aan de sterrenbeelden denken, is het belangrijk om ook rekening te houden met de elementen, omdat de eigenschappen van de elementen rechtstreeks verband houden met de eigenschappen van de sterrenbeelden.

De elementen en hun betekenis.

De vier elementen zijn de basisbouwstenen van onze wereld. Vuur is ruwe energie: het brengt licht en verbrandt alles wat het aanraakt om te zuiveren en nieuw leven te scheppen. Aarde verbindt ons met de tastbare wereld en levert de grondstoffen die we nodig hebben om ons leven op te bouwen. Lucht vult onze longen en geeft ons de mogelijkheid om te communiceren en ons met elkaar te verbinden.Water reinigt, geneest en voedt ons. Samen creëren de vier elementen onze wereld.

Sinds het ontstaan van de mensheid proberen we te begrijpen waar het leven om draait en wat onze plaats in de wereld is. De mensen in de oudheid geloofden dat het universum – en de hemel – een weerspiegeling van henzelf waren. Door te begrijpen dat wij niet buiten de natuur staan, maar er deel van uitmaken, realiseerden zij zich dat de elementen ook in ons zijn.

Niet om wetenschappelijk te worden, maar laten we de feiten onder ogen zien. Je lichaam verbrandt voedsel om energie te creëren. Dit is vuur. Je huid, je organen en je botten vormen je lichaam. Dit is Aarde. Je ademt elk moment in vanaf het moment dat je geboren wordt tot de dag dat je verder gaat. Dit is Lucht. Tot slot is je bloed van vitaal belang voor je bestaan. Dit is Water.

Element Vuur

De vuurtekens zijn Ram, Leeuw en Boogschutter.

Vuurtekens zijn hartstochtelijk, moedig en impulsief. Deze mensen inspireren ons om avontuur na te jagen, risico’s te nemen en onszelf te uiten. Ze hebben vaak een hoog niveau van energie en enthousiasme. Ze houden ervan om heet te branden en helder te schijnen. Ze omarmen spontaniteit en hun emoties zijn vurig. Vaak zijn ze snel om lief te hebben, om woede te voelen of om te handelen. Maar omdat hun energie zo levendig is, kunnen ze ook vrij snel van gedachten veranderen.

Vuurtekens hebben de neiging om erg overprikkeld te raken en veel projecten op zich te nemen, dus daar moeten ze zich bewust van zijn. Ze moeten soms misschien minder projecten tegelijk doen, zich minder volplannen, of zelfs wat minder cafeïne drinken.

Element Aarde

De aardetekens zijn Stier, Maagd en Steenbok.

Aardetekens zijn praktisch, stabiel en geaard. Deze mensen zijn zeer hardwerkend en hechten waarde aan stabiliteit en zekerheid op alle gebieden van hun leven. Hun solide energie stelt hen in staat om lange-termijn doelen en plannen aan te pakken. Daar waar het de andere tekens aan doorzettingsvermogen zou ontbreken. Als natuurlijke managers en bouwers creëren ze structuren in hun leven en in de maatschappij die een impact hebben. Maar als het langzaamst bewegende element, zijn ze het meest resistent tegen verandering.

Mensen met een significante hoeveelheid aarde in hun geboortehoroscoop zijn meestal zakelijk of financieel georiënteerd en floreren in resultaatgerichte bedrijfstakken. Deze mensen worden vaak zeer succesvol omdat ze weten hoe ze moeten krijgen wat ze na verloop van tijd willen.

Aardetekens hebben de neiging om vast te zitten in slechte patronen en gedragingen. Meer dan andere tekens. Routine en structuur zullen hen hierbij helpen, net als het ondernemen van verschillende activiteiten zodat ze niet terugvallen in luiheid of stagnatie.

Element Lucht

De luchttekens zijn Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Luchttekens zijn intellectueel, communicatief en spontaan. Deze mensen zijn zeer logisch, nieuwsgierig en kunnen zich goed aanpassen. Ze kunnen gemakkelijk complexe ideeën, projecten en relaties verwerken en verkiezen afwisseling boven alles. Als visionair en vrije geest willen zij graag op ontdekkingstocht gaan en zijn zij vaak heel sociaal. Maar omdat ze zo nuchter zijn, kunnen ze ook heel afstandelijk zijn ten opzichte van hun emoties of de praktische wereld.

Mensen met veel lucht in hun geboortekaart zijn goede leraren, praters, architecten of planners. Zij kunnen gemakkelijk buiten de gebaande paden denken en hun kennis en sociale vaardigheden gebruiken om dingen in gang te zetten.

Lucht kan soms hectisch en verstrooid aanvoelen. Als ze uit balans zijn, is het belangrijk voor dit teken om prioriteit te geven aan aarding en uit hun hoofd te komen. En omdat ze het goed doen in sociale situaties, kunnen ze dat deel van zichzelf eren door zinvolle verbindingen met anderen te zoeken.

Element Water

De watertekens zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen.

Watertekens zijn intuïtief, emotioneel en sensueel. Deze mensen hebben de neiging om de grote bronnen van hun innerlijk leven aan te boren om situaties en ervaringen te verwerken. Zij zijn in staat om zich met anderen te verbinden op een gevoelige en kwetsbare manier. Met grote bronnen van inzicht in hun eigen gedrag en beweegredenen, kunnen zij de wereld gemakkelijker waarnemen vanuit een oprechte, spirituele of mededogende manier. Maar omdat ze zich zo bewust zijn van hun gevoelens, kunnen ze uiteindelijk te veel in hun emoties blijven hangen.

Als een waterteken uit balans is, kunnen ze zich oververzadigd voelen door hun eigen emoties – of dat nu verdriet, boosheid of angst is. Het managen van emoties door middel van oefeningen zoals ademwerk of tapping kan ongelooflijk behulpzaam zijn.

Je bent een mix van vele elementen – niet slechts één

Hoewel het misschien gemakkelijk is om te denken dat je maar één element bent vanwege je sterrenbeeld, hebben we eigenlijk veel planetaire plaatsingen in onze geboortehoroscopen die invloed hebben op wie we in totaliteit zijn. Bijvoorbeeld, je Ascendant zal een belangrijke rol spelen in hoe je reageert en hoe je jezelf presenteert. Je andere geboorteplaneten (Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto) hebben ook hun eigen unieke energieën, maar kunnen in de verschillende vuur-, aarde-, lucht- of watertekens vallen.

Door te beseffen dat we allemaal een mix zijn van vele verschillende elementen, kunnen we beter begrijpen dat er meerdere facetten zijn aan wat ieder van ons uniek, zeldzaam en mooi maakt.

De sterrenbeelden en hun elementen

- RECLAME -

X