1. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am
    having problems with your RSS. I don’t know why I cannot subscribe
    to it. Is there anybody else having the same RSS problems?
    Anyone who knows the answer will you kindly respond?

    Thanks!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Denk je erover om een neus-, oor- of andere lichaamspiercing te laten zetten? Voordat je een piercing laat zetten, kun je stilstaan bij de boodschap die je wilt overbrengen.

Ja, piercings zijn meer dan alleen symbolen van goed uiterlijk. Net als tatoeages en andere lichaamswijzigingen geven piercings uitdrukking aan een verscheidenheid van spirituele en morele betekenissen.

De Māori, het Afrikaanse volk, Azteken, Indianen en Aziaten versierden zo bijvoorbeeld hun lichaam met piercings om vruchtbaarheid, kracht, bescherming en rijkdom uit te beelden.

Wat is de spirituele betekenis van piercings?

Door de eeuwen heen hebben vele culturen lichaamsveranderingen aangebracht, waaronder tatoeages, brandmerken, piercings en zelfs verminkingen.

Maar piercings blijven de meest populaire vorm van lichaamskunst. De populariteit van lichaamspiercings komt niet alleen voort uit het modestatement dat ze maken, maar ook uit hun spirituele betekenis.

1. Zichzelf beschermen tegen duistere krachten

Veel culturen brachten lichaamspiercings aan om zich te beschermen tegen duistere krachten. Dit geldt voor oorpiercings omdat men dacht dat kwade geesten via de oren het menselijk lichaam binnenkwamen. Daarom zou het dragen van metaal rond de oorlel de geesten ervan kunnen weerhouden het lichaam binnen te komen.

Maar mensen droegen niet alleen metaal, sommige culturen gebruikten veren, stenen, botten en andere vele andere dingen.

2. Controleert emoties

Voor andere culturen, zoals de Hindoes, hielpen piercings bij het uitlijnen van de zonnevlecht chakra die emoties zoals eigenwaarde en wilskracht controleert, in het bijzonder navelpiercings. Omdat een piercing zo’n belangrijke betekenis had voor de drager, werden de gebruikte sieraden met grote zorg uitgekozen.

3. Een teken van volwassenheid

Egyptenaren zagen piercings als een teken van volwassenheid. Als een kind de puberteit naderde, lieten ze een gaatje in de oren schieten om dat te vieren. Maar lichaamspiercings hebben nog andere belangrijke culturele en spirituele betekenissen.

Dit blijkt uit de gaatjes in de oorlellen van de mummie van koning Toetanchamon, de farao van het oude Egypte.

In veel westerse culturen wordt een oorpiercing tegenwoordig nog steeds gezien als een teken van volwassenheid. Het markeert de reis van een individu van kindertijd naar volwassenheid.

Wat symboliseert een piercing?

Een piercing is een kunst die vijfduizend jaar geleden is ontstaan. De oudste menselijke mummie die bestaat, Otizi, had namelijk oorpiercings. Dat betekent dat piercings zelfs in de oude beschaving een belangrijke culturele en spirituele rol speelden. Hetzelfde geldt voor de moderne beschaving.

In termen van spiritualiteit kunnen lichaamspiercings verschillende symbolen vertegenwoordigen, waarvan we er hieronder een aantal voor jou hebben uitgelicht!

1. Individualiteit

Piercings zijn een geweldige manier om je individualiteit uit te drukken. Of je nu gaat voor een oorbel of een neusring, je kunt je eigen stijl creëren door verschillende piercings te kiezen.

Het is een manier om je persoonlijkheid te laten zien aan de wereld. Het is ook een manier om je zelfvertrouwen te vergroten, omdat het je de mogelijkheid geeft om je stijl te uiten. Piercings staan voor het creëren van je eigen identiteit, waardoor je je uniek en speciaal voelt.

2. Genezing

Net als tatoeages zijn piercings gebruikelijk bij mensen die een traumatische ervaring hebben gehad, hetzij in hun vroege jeugd of als volwassene. Deze vorm van lichaamskunst kan dus werken als een copingmechanisme.

Door een piercing te laten zetten, kunnen ze negatieve energie en emoties inruilen voor positieve gedachten en gevoelens. Daardoor kunnen deze mensen hun genezingsproces een nieuwe impuls geven.

Zo kunnen intieme piercings bij vrouwen die zijn bevallen bijvoorbeeld een gevoel van kracht, zeggenschap en bescherming geven.

De spirituele betekenis en symboliek van piercings

- RECLAME -

X